[Муки вибору] Планшет

Доброго дня Кеддру. 

В житті кожної людини настає той момент, коли доводиться робити вибір. Ні, не всього життя, ми ж на ІТ-ресурсі. Тому тут піде мова про вибір гаджету. А саме – планшету.

Коротенький вступ

Так вже сталось, що довгий час планшет мені не був потрібен, адже його роль в мене виконував нетбук, і мені того вистачало. Та я думав про те, що може б планшет в мене і прижився, але… якось мені то не уявлялось. Але гаджетобоги вирішили інакше. В один, далеко не чудовий, день батарея перестала тримати заряд. Взагалі. Його заледве вистачало на те, аби висмикнути шнур живлення з розетки на кухні та добігти до розетки в моїй кімнаті. Та й то, не завжди. Тоді я трішки підзадумався. Та мені не дали як слід подумати, і вже в другий, теж далеко не чудовий, день моя киця впустила багатостраждальний нетбук з книжкової полиці. Висота на рівні мого зросту, приблизно 180-185см. Результат – вбився жорсткий диск. Мій вірний друг, який об’їздив зі мною ледь не всю Україну, впав у глибоку кому та й пішов реабілітуватися в стіл. Він і досі там. Ніяк руки не дійдуть.

8870526c247e012d6b2f1b723de85cf3

 

hr

 

Щось вступ затягнувся, вибачте. 

З моїм першим планшетом не було довгих мук вибору. Мені його просто подарували. Тут мені нічого сказати, планшет чесно, хоч і зі значними лагами, відслужив мені рік та й накрився. Просто перестав вмикатися (так зване “вічне увімкнення”). Я був готовий до цього вже цілих півроку, тому особливо не засмутився. Та оскільки я встиг звикнути до користування планшетом, то зрозумів, що треба купляти новий.

Студенти – люди не найбагатші у світі, тому ціновий максимум був обраний у 2000 гривень. Як я і підозрював, тут знайшлася ціла купа планшетів від китайських виробників. На них я і звернув увагу. Але мене чекало розчарування. А, забув сказати. Я вибирав планшет з діагоналлю 7 дюймів. Так от. Більшість планшетів були брендованими китайцями, як-то Prestigio, Globex, Assistant, GoClever… Список величенький, але ці 4 були найпоширенішими. Що ж мене відлякало:

  • Екран – роздільна здатність або 1024*600 або, що гірше, – 800*480. Але ми люди балувані я звик до 1280*800 на своєму далеко не золотому планшеті, та й зір в мене не найкращий: -5
  • Технологія екрану – найчастіше це TN. А тут самі розумієте, ловити нічого.
  • ПроцесорAllwiner/Boxchip –  A13/A31/A31s – це біда конкретна. Може й не у всіх, але досвід мій досвід виявився не найкращим. Далі йде Rockchip – RK3026, RK3168, RK2926, RK3066 – це вже краще. Доволі потужні та недорогі процесори, але ж старі як світ. Ну крім серії 31хх. AmLogic – AML8726-MXS. От це те, з чим бавився я. І, скажу, що це доволі непоганий процесор. Зимою добре працює не за призначенням – як обігрівач, але по потужності тягне добре. От тільки програмний баг – планшет йде в сон, і друге ядро вимикається. Я думаю, що користувачі вже здогадались, який в мене планшет був, чи не так? Ну і Actions –  ATM7021 та ATM7029. Тут мені нічого сказати, адже не користувався пристроями з цими процесорами на борту.
  • І наостанок. Але писати не буду, а просто покажу вам задні стінки декількох гаджетів:

record_140357840

record_87486559

 

 

record_75769579

record_23388510

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Я не дизайнер, та й не претендую на це звання, але все ж поясніть – навіщо чіпляти такі величезні логотипи та писати ледве не ВСЮ інформацію про планшет? Ну але то таке діло, кожному своє.

Тепер час перейти до вибору.

Продивившись сторінку з пропозиціями та встигнувши трішки засумувати, я продивився ще раз, і побачив, що не все так погано. Я звернув свою увагу на декілька моделей – Dell Venue 7, Asus MeMO Pad 7 (ME 170C) та Asus MeMO Pad HD 7.

hr

 

Тепер по порядку.

Dell Venue 7

venue-7_00

Модель

Dell Venue 7

Операційна система

Android 4.2.2 Jelly Bean => Android 4.4.2 KitKat

Дисплей

7-дюймовий IPS WXGA (1280 x 800), ємнісний, Multi-Touch

Захисна плівка екрану

DragonTrail

Процесор

Intel Atom Z2560 (2 x 1,6 ГГц)

Оперативна пам’ять

1 ГБ LP-DDR2

Накопичувач

8 / 16 ГБ eMMC

Мережеві інтерфейси

802.11 b/g/n Wi-Fi

Bluetooth 4.0

GPS

Камера

3 / 0.3 мп, Автофокус

Карт-рідер

microSD (до 64 ГБ)

Батарея

4100 мАг

Розміри

193 х 118 х 9,6 мм

Вага

314 г

Спочатку я віднісся до нього насторожено. Ще б пак, процесор від Intel, хто його знає, яка там оптимізація, як будуть справи з оновленням і таке інше. Але потім, почитавши форуми та огляди, я дізнався, що все дуже навіть непогано. Навіть оновлення на 4.4 є. Тому планшет і потрапив в поле зору. А побачивши його в магазині, та трохи поцикавши на стенді я зрозумів, що кращого за цей годі й шукати. Але ж є ще варіанти.

hr

Asus MeMO Pad 7

ASUS-MeMO-Pad-7-ME170C

Модель

Asus MeMO Pad 7 (ME 170C)

Операційна система

Android 4.3 Jelly Bean

Дисплей

7-дюймовий IPS (1024 x 600), ємнісний, Multi-Touch

Процесор

Intel Atom Z2520 (2 x 1,2 ГГц)

Оперативна пам’ять

1 ГБ

Накопичувач

8 ГБ

Мережеві інтерфейси

802.11 b/g/n Wi-Fi

Bluetooth 4.0

GPS

Камера

2 Мп

Кард-рідер

microSD (до 64 ГБ)

Батарея

3950 мАг

Розміри

192 х 110 х 12,5 мм

Вага

275 г

Ситуація схожа з Dell. Процесор Intel, підхід майже однаковий, та більш-менш актуальна версія ОС. От тільки екран – 1024*600… Тут в мене є сумніви. А, і ще поширена хвороба планшетів від Asus – це клавіші увімкнення та гучності. Вони розташовані в абсолютно дикому місці майже на задній стінці. Глянувши на це неподобство в магазині, я трохи засумував. Але вирішив, що в разі чого, до всього можна звикнути.

hr

 

Asus MeMO Pad HD 7

asus_me173x-1a015a_7_16gb_white_6_2_2

Модель

Asus MeMO Pad HD 7

Операційна система

Android 4.2 Jelly Bean

Дисплей

7-дюймовий IPS (1280×800), ємнісний, Multi-Touch

Процесор

MediaTek MT8125 4* 1,2 ГГц

Оперативна пам’ять

1 ГБ

Накопичувач

8/16 ГБ

Мережеві інтерфейси

802.11 b/g/n Wi-Fi

Bluetooth 4.0

GPS

Камера

5 Мп

Кард-рідер

microSD (до 64 ГБ)

Батарея

3950 мАг

Розміри

196,8 х 120,6 х 10,8 мм

Вага

302 г

 

Недорогий планшет від Asus, який добре зарекомендував себе на ринку. Саме на нього я дивився, коли вибирав собі перший планшет. На момент виходу він був, фактично, двійником Nexus 7 2012 року випуску. Відмінності були в бюджетному процесорі – чотириядерний MediaTek МТ8125 (планшетна варіація МТ6589), більш дешевому, але також якісному корпусі з багатою палітрою кольорів, та наявністю слота для карт пам’яті. Але з іншої сторони – планшет як випустили на ОС 4.2, так на ній і залишили. А це не є добре. Хоча хто знає, може колись і буде оновлення, але поки що глухо. І та сама хвороба – кнопки живлення та гучності чорт-зна-де. Хто користується таким планшетом, скажіть будь-ласка, чи можна до цього звикнути?

hr

От таке в мене поле для вибору. Що я виберу, я ще сам не знаю. Але душа схиляється до Dell Venue 7, як до найбільш оптимального пристрою. Екран, процесор, актуальна версія ОС, до того ж у компанії лише два планшети на Android, тому є надія, що команда розробників постійно працює над софтом для пристроїв. Та й продаються вони доволі непогано, що не може не свідчити на користь цих планшетів.

Чи може просто купити батарею та вінчестер для нетбука і не паритись.. Хоча мені запчастини обійдуться дорожче, ніж планшет. Та з іншого боку зручність  – клавіатура, повноцінна Windows або Ubuntu, екран, хай і не рекордний, але 10.1 дюйма цілком вистачає для комфортної роботи в “похідних” умовах.

Шановні читачі, може ви мені ще щось порадите? Або надасте аргументи на користь того чи іншого пристрою? Буду вдячним за допомогу. А як куплю якийсь планшет, то спробую зробити на нього огляд.

P.S. Не буду цього разу перекладати російською, бо задовбусь підганяти картинки, тому вибачте (гуглотранслейт в помощь) :)

P.P.S. Вирішив ще дописати кусочок. На минулому тижні в блогах була написана гарна стаття про те, що не існує ідеальної ОС. І от я з цим зіткнувся, і таки справді, пристрій, який би повністю підходив під власні потреби ще спробуй підбери.

На першій стадії вибору здається, ніби ви просто блукаєте серед величезних стелажів, де все АБСОЛЮТНО ОДНАКОВЕ. Згодом перше враження підмивається, і ви починаєте розуміти, що все ж деякі відмінності є, і через деякий час ви вже моментально на око можете виокремити ті, чи інші недоліки та переваги. І на основі зібраних даних виокремлюються два-три фаворити, між якими і розгортається основна боротьба. Далі перечитуються тонни матеріалів, як-от форуми, огляди, відгуки користувачів, цінова динаміка, підтримка виробника, наявність аксесуарів… Список у кожного свій, але все ж варто дізнатись про пристрій якнайбільше. Ну і нарешті настає момент, коли розумієш – вибір зроблено. Ну а далі вже ви йдете до магазину (або до комп’ютера) і робите свій остаточний вибір.

P.P.P.S. Звернення до модераторів – не могли б ви трохи збільшити шрифт? Але якщо через це зіб’ється розташування картинок та форматування тексту, то краще не треба. Дякую.

Please wait...
Теги: , , , , , , , , ,
0
28 Комментарий
Сначала Новые
Сначала Старые Популярные
guest

Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
smartvoise
smartvoise
9 лет назад

Пользуюсь HD7. на счет кнопок не беспокойся, привыкаешь почти сразу. но инженерами заложена другая проблема: флейфы тачскрина вылетают из своих гнезд(сам разъем чуть больше чем коннектор). Носил планшет в сервис раза 4, делали сразу, но это потеря времени. Лично мне не впадлу снять крышку(с помошью пластиковой карты = 1минута времени) и переткнуть флейфы. на все уходит 3 минуты. гарантия от этого не теряется.

Please wait...
Тарас
Тарас
9 лет назад

Користуюсь Dell venue 8, власне з нього і пишу. В цілому параметрами задоволений, але є серйозний глюк. Екран час від часу перестає відповідати на дотики, доводиться вмикати сплячий режим і відразу ж пробуджувати щоб він знов почав реагувати. Дратує дуже, але поки терплю. Знаю, автор вибирає між 7-дюймовими планшетами, але на форумах пишуть що такі глюки з екраном характерні для всіх планшетів Dell.

Please wait...
Eric
Eric
9 лет назад

2 Colt Browning:

Як тобі вже казали, найкращий вибір це Google Nexus 7 (минулого поклоіння-2012 можна знайти б/в дешевше 2000 грн., а якщо пошукаешь, то знайдешь б/в нового покоління-2013), бо новий коштує біля 3000 грн в Україні. Або замов у чудовій країні — http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_ss_c_0_7?url=search-alias%3Delectronics&field-keywords=nexus%207&sprefix=Nexus+7%2Caps%2C292 , є наприклад версія — Certified Refurbished 13-го року, можна її розглянути як варіант! Хоче Асус Мемо теж непоганий, якщо оздільна здатність буде не меньш — 1280*800.

2 Andrey Komarichev:

ASUS MeMO Pad 7 (ME572CL) — неплохой но дорогой, будет дороже Nexus 7 (2013)….

2 altersin:

Huawei MediaPad X1 — реально классный (большой айфон 5) но ты меня извини, 5500 грн — минимальная цена, у автора всего 2000 грн бюджет…

Please wait...
altersin
altersin
9 лет назад

Какие еще муки, Huawei MediaPad X1 самый лучший 7″ планшет.

Please wait...
Андрей Комаричев
Андрей Комаричев
9 лет назад

http://keddr.com/2014/09/ifa-2014-asus-memo-pad-7-me572cl/ Я бы присмотрелся к нему.

Please wait...
Вася
Вася
9 лет назад

たわごとは、ロシアでクリア書き込みではないです!!!

Please wait...
artemb
artemb
9 лет назад
Ответ  Вася

オフファック

Please wait...
Bringoff
Bringoff
9 лет назад
Ответ  Вася

このウクライナのサイト。知ってはいけない – 良い厄介払いを。

Please wait...
רעקל
רעקל
9 лет назад
Ответ  Bringoff

אַזוי טאָן זיין אוקרייניש-וואָס ס די פּראָבלעם דעמאָלט

Please wait...
Михаил Кириллов
Михаил Кириллов
9 лет назад
Ответ  Bringoff

Сайт может находится хоть в Гватемале, хоть Вестеросе. Посмотри на каком языке сделана шапка, менюхи, админка, и на каком написано 99% материала.

Please wait...
Bringoff
Bringoff
9 лет назад

Если модератор регулярно пропускает материалы на украинском, значит, администрация (точнее, Саша и Сёма) не против. Если вы не понимаете — не читайте, кто вас заставляет. А если уж очень заинтересовала тема — гуглопереводчик сделает на 90% понятный и правильный русский перевод. Было бы желание.

Please wait...
Михаил Кириллов
Михаил Кириллов
9 лет назад
Ответ  Bringoff

Я прекрасно понимаю. Язык понимаю. Владею очень хорошо. Я не понимаю возникшей в последнее время хохлофрении.

Please wait...
Bringoff
Bringoff
9 лет назад

Как ни странно, человек в Украине абсолютно не обязан знать русский. И я знаю достаточно людей с Западной Украины, которые вообще не знают русский, или понимают его с трудом. Они имеют право говорить так, как им удобнее.
Если человеку проще писать на английском, he is welcome.
Политика здесь абсолютно ни при чем.

Please wait...
Михаил Кириллов
Михаил Кириллов
9 лет назад
Ответ  Bringoff

абсолютно не обязан знать русский

Хм, а почему от тогда читает русскоязычный сайт и даже пишет на него?
Я не про политику, а про человечность. Тут есть представители Киргизии? Может статью на киргизском?

Please wait...
Bringoff
Bringoff
9 лет назад

Удалил предложение, но придется написать — многие с той же Западной понимают русский, могут читать, но не умеют на нем писать.

Может статью на киргизском?

Если модератор сможет прочитать и одобрит текст, то почему бы и нет? Но в Украине вряд ли наберется хоть 10%, говорящих нем. В отличие от украинского и русского.

Please wait...
Дмитро
Дмитро
9 лет назад

Дуже дякую за українську статтю. Хотілось щоб було більше українського.

Please wait...
Mikhail
Mikhail
9 лет назад

шкода шо ліміт є, так звісно тільки айпад міні тре брати

Please wait...
Мойдоддр
Мойдоддр
9 лет назад

Айпад мини бери.

Please wait...
Nеmоv Sergei
Nеmоv Sergei
9 лет назад

Ну… При выборе надо сопоставить свои возможности со своими потребностями… Кароче… Надо сформулировпть “сколько денег” и “что на планшете делать нужно”… В теории все планшеты выполняют одинаковые задачи… По интернету пошариться… В соц сетях поседеть… Фильмик онлайн посотреть… Почиткать журнальчик/книжку… По скайпу пообщаться… И конечно игры… Вообщем планшет это основное сегодня устройства для потребления контента из интернета… А вот для создания контента планшет не очень подходит… Офиса нет нормального… Текст набирать на виртуальной клаве не удобно… Отсудствует необходимая перефирия… Ну типа… Захотел принтер подключить а как… Вобщем если ты раньше много пользовал нетбук в плане работы а не развлекалова то лучше купить дешевый ультрабук и дальше пользовать как пользовал чем эксперементировать с планшетом

Please wait...
Мойдоддр
Мойдоддр
9 лет назад
Ответ  Nеmоv Sergei

Слушай, дядя, может тебе использовать Новую строку (клав. Энтер) место многоточия?! И паузы твои будут улавливаться, и текст читабельнее станет.
Так, совет со стороны.

Please wait...
Nеmоv Sergei
Nеmоv Sergei
9 лет назад
Ответ  Мойдоддр

… – – – … ..

Please wait...
Андрей Москалец
Андрей Москалец
9 лет назад

Час долучитися до дискусії на державній мові. Отже:
1. Стаття хоча й написана легко та читається так само, але не має на мій погляд жодної практичної цінності. Хай вибачає мені автор, але буду категоричним й надалі.
2. Тут абсолютно не висвітлюється корінь питання. А саме – модель використання планшета автором. Задля чого, для вирішення яких конкретно задач цей вибір робиться? Можна скільки завгодно порівнювати “залізки” й товкти воду у ступі без реальних кейсів випкористання.
3. За слово “купляти” замість “купувати” я автора, як користувача мови Кобзаря та Котляревского, ладен вбити, розірвавши на шматки… Вибачай, друже.
4. До абсолютної безцільності порівняння “залізок” додаємо повну відсутність опису софтової частини справи.
Кінець кінцем отримуємо статтю про все і ні про що одночасно. Сподіваюся, автор не стане на мене сердитися, а лишень візбме до уваги наведені мною вище пункти.

Please wait...
burivuh26
burivuh26
9 лет назад

Статья должно быть интересная… Но увы только по-украински

Please wait...
Мойдоддр
Мойдоддр
9 лет назад
Ответ  burivuh26

По сколько языки очень родственные, любой переводчик сделает практически идеальный перевод.

Please wait...
Elric
Elric
9 лет назад

Я б додав грошенят та взяв щось пристойніше. Або б/в Nexus 7 (2013) – також близько 2000 якраз виходить.

Please wait...
MrOleGG
MrOleGG
9 лет назад
Ответ  Elric

тільки хотів написати про Nexus 7, у нього величезний плюс, він позбавлений від корявого софта від виробників
только хотел написать про Nexus 7, у него огромный плюс, он избавлен от корявого софта от производителей

Please wait...
Dart
Dart
9 лет назад
Ответ  MrOleGG

Смени аватарку, позорник

Please wait...
Борец со злом
Борец со злом
9 лет назад
Ответ  Dart

Я хоть и с Украины ,но такое быдло презираю. Бросать оскорбления такого рода – это признак слабости и недостатка ума. А поэтому неудивительно ,что над Украиной смеются и считают ее страной неандертальцев. Столько желчи исходит от вас ребята…

Please wait...
Наверх

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: