Asus MeMoPad 7. Огляд та враження

Привіт, жителі Кеддру!

Я писав про свої муки вибору. Стаття вийшла трохи недосконалою, бо я багато чого не врахував. Там справді вийшло міряння залізячками. Але нічо. Я свій вибір зробив. І мій вибір – Asus MeMoPad 7 (ME170C)

Хочу наголосити на тому, що

1. Тут нема картинок

2. Тут нема циферок бенчмарків.

3. Це не професійний огляд, а просто огляд та мої враження, які я написав так, як вмію. Тому помідори та яйця прибережіть для чергового виступу якогось політика, там більше користі буде.

Ну поїхали

Як відомо, театр починається з вішалки, а техніка – з коробки.

І тут в все доволі непогано – маленька акуратна коробочка, яка начебто аж проситься в руку на полиці магазину. Правда картон доволі м’який, тому побувавши спочатку в руках, а потім проїхавши півміста (а це, на хвилинку, приблизно 50км в маршрутці) коробочка набула трохи пом’ятого вигляду. Але то таке діло. Вона своє призначення виконала і тепер відпочиває десь в нетрях книжкової полиці.

Всі знають, що в великих компаніях є така посада, яку хтось назвав дизайнером. В Asus він є. І це добре.

Планшет компактний, ладно зроблений, нічого не скрипить,корпус не крутиться, та й взагалі виглядає приємно. Спереду розміщено 7-дюймовий TN-дисплей з роздільною здатністю 1024*600 пікселів, фронтальна камера на 0.3 мегапікселя, яка дає доволі пристойні фотографії, і може згодитись для селфі та відеозв’язку, та стереодинамік. Розкажу про нього пізніше, бо в мене з ним пов’язана особиста журбинка. На лівому боці знаходиться нічим не прикритий слот для карти пам’яті. На правому (вірніше, справа на задній стінці) розташовані клавіші гучності на увімкнення. Спочатку я не розумів, чому клавіші саме там. Але коли я взяв його в руку, то все зрозумів. Я планшет тримаю в лівій руці, і мій великий палець лягає точнісінько на кнопку живлення. І виявилось, що це зручно. Дизайнер таки працює. На верхній грані розташований міні-джек для навушників та роз’єм Micro-Usb. Задня стінка виконана з приємного пластику з насічками. Тримати планшет приємно, він не катається по долоні і не має намірів політати. А, і там розташована камера на 2 мегапікселі. Вона… вона є. Тому за дизайн я ставлю тверду заслужену 5.

 

Дисплей – це те, на що ми дивимось (с) “Великі цитати юзерів”

7-дюймовий TN-дисплей з роздільною здатністю 1024*600 пікселів. Показник далеко не рекордний, і спочатку мене це дещо лякало. Але побачивши його наживо я залишився цілком вдоволеним. Яскравість цілком достатня, навіть при роботі в умовах яскравого освітлення. Кути огляду… Нууу.. Вони є. Ну добре-добре. Вони доволі пристойні, хоча з відхиленням дещо губляться кольори. А от при відхиленні по вертикалі все інвертується та становиться… не дуже якісним. Хоча скажіть, як часто ви дивитесь на екран під кутом 170+ градусів? Ну от. Сенсор чутливий, сприймає 10 торкань, більше в мене не було фізичної можливості перевірити. Кольори передаються доволі непогано, хоч і дещо тьмяно, але як на мене, то чисто суб’єктивна точка зору, тому кожен сам для себе вирішує, що йому подобається. Тому, підсумовуючи, я б поставив дисплею трохи натягнуту 4.

 

Попугаї – наше всьо! 640Кб має бути достатьно кожному!

Всередині все доволі непогано, хоч і з бюджетним нальотом. Двоядерний Intel Atom Z2520, працюючий на частоті 1.2 ГГц та 1Гб оперативної пам’яті сьогодні вже не вражають око, але для комфортної роботи цілком вистачає. Планшет працює плавно, мікрофрізи можна помітити тільки якщо спеціально їх виловлювати. Звісно, є певна задумливість при запуску важких ігор, але ж подивіться на ціну. Хоча ці самі важкі ігри йдуть на ура, і навіть з деякими красивими ефектами.

Вбудованої пам’яті планшет має 8Гб, з якої він запуску доступно приблизно 6. Для мінімальних завдань того цілком достатньо. Кілька ігор, офісний пакет, відеоплеєр, Skype та ВКонтакті, кеш для Google Drive, та й дещо можна перенести на карту пам’яті. Тому для невибагливого користувача цього буде цілком достатньо. І знову ж таки, озирайтесь на ціну.

 

Дайош фотки в дзеркалі!!

Камера в планшеті встановлена чисто номінальна, на 2мп, присутня і фронтальна на 0.3мп, що в принципі цілком достатньо для примітивних потреб – відеозв’язок, … та й усе. Фотографувати на планшет особисто я вважаю дещо дивним явищем хоча, мушу сказати, кілька разів доводилось фотографувати сторінки підручників. Якщо не трусити рукою, то вийде доволі читабельно. Але фотографувати пейзажі я не рекомендую, бо ви можете бути дуже розчаровані. А, окремо хочу відмітити редим “Покращення обличчя” – не вірте тому. В результаті виходять якісь інопланетяни, серйозно вам кажу.

 

Пам’ятаєте, як років з 10 тому всі ходили з простягнутою рукою? Ні, вони не просили милостиню. Вони хотіли, щоб всі розділили їхні музичні вподобання.

Динамік в планшеті один, а не два. І він не стерео. Але то не біда. Зате широченна, на всю ширину корпусу, решіточка виглядає більш ніж солідно. Застосовані всілякі програмні “покащення”, але не думайте, що то в саркастичному тоні. Насправді динамік доволі пристойний, грає доволі гучно і навіть з претензією на добрий звук. І це одна з тих журбинок, про які я казав вище. Та в мене в телефоні динамік в рази гірший, ніж в планшеті.Я навіть пошкодував про те, що не взяв FonePad. Правда потім згадав, що в мене не вистачало грошей і заспокоївся. Друга журбинка пов’язана зі звуком в навушниках. Він грає краще за плеєр… Я не аудіофіл, і всілякі бітрейти, рівні стискання мене абсолютно не чіпають, тому зі своєї високої ялинки кажу – звук заслуговує на 10 балів з 5.

В далекі-далекі часи тиждень-два автономної роботи були абсолютно неприйнятним явищем. За це навіть могли закидати камінням.

 В планшеті встановлена батарея ємністю в 3950мАг. Цього цілком вистачає для комфортної роботи протягом 1-1.5 днів середніх навантажень. Можна увімкнути режим збереження енергії і стане ще краще – до 2х днів. Але якщо грати в ігри, то готуйтесь до 1 дня роботи.

 А от в Андроїді купа версій ОС і вони не оновлюються,  та ще й глючать (с) Фрукти до-8.0.1-часів.

Планшет працює на базі операційної системи Android 4.3 Jelly Bean… Не те, щоб це було погано, але в часи, коли вже є не те що 4.4., а й анонсований 5.0 це якось… архаїчно. Хоча насправді, скажу я вам, версія ОС не має абсолютно ніякого значення, принаймні для мене. Звичайно трохи прикро, що не найостанніша версія ОС, але який сенс мірятись циферками версії, якщо поверх натягнута фірмова оболонка, яка змінює абсолютно все?.

Ну так от. Поверх стандартного інтерфейсу функціонує оболонка Asus ZenUi, яка перекочувала зі смартфонів. Що тут сказати… працює швидко, виглядає приємно, і це все, що я можу сказати, оскільки не користуюсь нею.

Всі статті мають неприємну ознаку – вони закінчуються.

Що ж сказати в висновку… Планшет однозначно повністю виправдовує вкладені в нього кошти. Він приємно виглядає, швидко працює, гарно звучить. Звичайно, можна причепитись і сказати, що дисплей не торт, динамік один, 1Гб оперативної пам’яті… Список можна продовжувати до нескінченності. Але так зазвичай кажуть ті люди, в яких є зайві гроші.  В мене ж цих зайвих грошей не було. Тому я вибрав те, що було. І лишився цілком задоволеним.

Типовий мій сценарій використання. Зранку я зняв планшет з зарядки. Хвилин 40 мені треба, аби доїхати до інституту. Місто моє велике, тому часу вистачає, аби погратись в щось простеньке, але захоплююче. Приїхав я в інститут і відразу підключився до інтернету, дяка шефству, що він в нас натягнутий по всій території. На семінарах почитав щось з Google Docs, на нудних лекціях? типу валеології, знову погрався в щось цікавеньке, подивися, що нового на Кеддрі та інших ІТ-сайтах та пофоткав своїх сплячих однокурсників.

А тут ще й зайшла стипендія. Треба десь свій народ вигуляти. Запускається Google Now, шукаються кафешки поряд. Уточнюються подробиці, Wi-Fi та GPS плідно працюють. Постійно. А я-то думаю, чого батарея висаджується так швидко.  Йдемо вигулюватись після пар.

Далі дім. Планшет далі активно використовується, оскільки семінари доводиться писати одночасно з декількох джерел. Таким от чином батарея до кінця дня має заряду десь 10-15%. Ще вистачає почитати на ніч якийсь детектив.

А як свій планшет використовуєте ви?

Please wait...
Теги: , ,
0
4 Комментарий
Сначала Новые
Сначала Старые Популярные
guest

Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
А чо чо
А чо чо
9 лет назад

А чо-чо… Пятерку тоже гнули…
Это нечеловеческий форм-фактор… А чо кошмарного в мате… Я им месяца 4 пользовался и… Но блин 7-мь дюймов… А чо на руках устройства не было… Имхо… И она может легко выйти из стоя… Глаза довольно не точный инструмент… ПостПК эра как никак… В руке держать приятно… Это как… Нравица да… Не нравица… Нет… О другой печалке… Хочу больше лучше… …мне название не нравица… Остальное… Ну… Тунца я включаю только для перепрошивки после брейка…

Please wait...
Nеmоv Sergei
Nеmоv Sergei
9 лет назад

Шо… TN… Как такое купить рука понялася… Хотя не вce TN одинакого отстойные… Есть получше похуже… Но все равно в планшете IPS матрица априори лучше чем TN… Углы обзора… Контрастность… Цветовой охват… По всем качественным показателям IPS лучше TN… Ну кроме времини реакции хотя это важно в игровых мониторах а не в планшетах…
В остальном… Ну понятно что денег было не много а брать ноунаме не хотелось… Но азус по моему опыту пользования серьезно уступает гнусмасу в плане стабильности работы и юзабилити… Я б честно между самым дешевым азусом и самым дешевым гнусмасом выбрал бы последний… Да тачвиз и тормоза иногда бывают… Но он приятнее красивши и работает лучше…

Please wait...
Vetallov
Vetallov
9 лет назад

Для другого обзора непогано !

Please wait...
EMOPLAYA
EMOPLAYA
9 лет назад

Стиль написания какой-то агрессивный..

Please wait...
Наверх

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: