Мій перший ігровий нотбук

Сьогодні я розповім про свій перший ігровий ноутбук. В планах не було придбання саме ігрової моделі, проте був потрібен ноут з Full HD екраном, зручною клавіатурою і бажано щоб не брязкотів при наборі. Бажання тратити велику суму на ультрабук від Asus чи Apple не було, тому вибір впав на Lenovo за $780.

Lenovo IdeaPad Y500 (59-388321) не схожий на ігровий ноутбук дизайном, потужністю чи супер автономністю на його конкурентів  (Asus ROG і Dell Alienware) але і ціна його на багато (в два рази мінімум) нижча. Найцікавішою його особливістю є слот розширення UltraBay, він дозволяє без особливого напряга абгрейднуть ноут кількома рухами. На вибір пропонується додатковий HDD, Blu-ray різак, додатковий вентилятор або ж додаткова Nvidia GT 750m щоб отримати всю потужність від SLI-конфігурації. Ці модулі в Україні купити практично не реально, але можливість заміни все таки радує. eBay може виручити в разі потреби з покупкою даних фіч.

AZ1_3945

Ноутбук до мене приїхав у звичайній чорній коробці, яка своїм виглядом вказує на те, що в ній ноут за 3 000 грн і ніяких натяків на цільове призначення, крім ваги, не було помічено.

При розпаковці даного, доволі не легкого (2,7 кг) комп’ютера досить здивували поліпропіленові фіксатори в коробці які пізніше можна використовувати як підставку, щоб ноут не перегрівався, приємний бонус який після першої примірки лежить в столі без потреби. Крім макулатурки в коробці ще був диск з драйверами, які потрібно було встановлювати вручну поодному та величезний блок живлення на 170 ват, знизу в якого були чотири резинові ніжки що не дають подерти “дно” БЖ тягаючи його за собою від столу до дивану і можливо допомагають охолоджуватися.

Відкладемо це все і розглянемо дизайн.

AZ1_3965

Перше що кидається в очі це відбитки пальців які дуже легко залишаються на металевій кришці з горизонтальним шліфуванням, їх відтерти не просто. Кришка прогинається по центру при не великому навантаженні – що вказує на малу товщину металу і в разі чого не сильно зможе захистити ноут або ж матрицю від пошкоджень, тому даний дизайнерський підхід виглядає досить дивно, хоча гармонійно.
З таких же матеріалів виготовлена і робоча панель навколо клавіатури, яка до речі не прогинається як в більшості бюджетних ноутбуків. Це робить комфортною роботу з текстом.
Y500 не вирізняється яскравим дизайном, це просто масивний ноут 15,6″ товщиною 36мм зі скошеними гранями які по ідеї мають зробити його візуально тоншим, але до такого ефекту як у iMac йому ще далеко. Нижня кришка ноута виготовлена з пластику зі схожим малюнком як і кришка, досить цікаво виглядає. Біля акумулятора розміщена сітка через яку потрапляє повітря до СО, а нижче я сподівався побачити сабвуфер через маленьку сіточку, але ні – там отвір для вентиляції ОЗУ. Резинові ніжки ноутбука є досить високими, щоб забезпечити потрапляння великої кількості повітря для СО, вони виготовлені в формі пірамідок з гострими верхівками які можуть швидко стертись якщо ноут багато совати по столі.

AZ1_3964

На передню грань винесені п’ять індикаторів стану та кард-рідер, зліва два порти USB 3.0, HDMI, RJ45, D-sub, та радіатор СО процесора та першої GT 750m, гніздо ЗУ і кнопка OneKey Recovery. На іншій стороні розміщені пара аудіопортів, USB 2.0, слот Ultrabay, замок Кенсінгтона.  Майже всю задню грань займає акумулятор.

Відкрити ноут одною рукою було досить легко, його не довелось притримувати – відркився як MacBook Air =) Шарніри відкривають кришку досить непогано, але фіксують не найкраще. Відкривши кришку ми бачимо екран в товстезній глянцевій рамці, на якій зверху розміщені: камера, здвоєний мікрофон та індикатор активності що світить білим, ледь помітним світлом.

На робочій панелі перше що кидається в очі це глянцева поверхня під  клавіатурою та окантовка акустики JBL. Тачпад має достатній розмір щоб забути про мишу (але не в іграх), проте потрібно звикнути до його матового покриття. Дуже не вистачає полоси вертикального скролінга справа, приходиться гортати сторінки за допомогою двох пальців, що не завжди зручно.

AZ1_3959

Досить крутою фішкою є клавіатура з червоною підсвіткою яку можна регулювати в двох ступенях яскравості, ввімкнувши її ноут зарзу виглядає “по багатому ” і вирізняється з поміж усіх в ціновому діапазоні. Клавіши мають заокруглену знизу форму, схоже на гумове покриття і червоні боковини, заглом зручні та приємні в користуванні. Також на робочій панелі видно динаміки акустичної системи які гарно вписуються в дизайн.

Екран в даній моделі TN+film Full HD. Його якість досить крута як для цієї технології, величезні кути обзору по горизонталі порівняно з іншими TN за якими я працював. Чорний колір виглядає справді як чорний, а не як сірий і це радує, хоча до IPS йому далеко. Єдине, що не сподобалося – глянцеве покриття, що призводить до появи на поверхні дисплею відблисків від яскравих джерел освітлення, таких як вікно чи увімкнена лампа. Частково послабити цей недолік можна шляхом регулювання яскравості підсвічування дисплею, що коливається в межах від 10 до 250 кд/м2  і то не повністю.

чорне

Мій Y500 має процесор i5-3230m, 6 Gb ОЗУ, 2 х NVIDIA GeForce GT 750M, 2 Gb, 1 Tb HDD який я зразу замінив на SSD Kingston SSDNow V300 120GB. Ноут має достатньо велику товщину в 36 мм що саме вказує далеко не на саму кіслу начінку. Батарея тут на 72 Втч (6700 мАч; 10,8 В), її вистачає не на довго, в режимі набору тексту, ютубчік, соціалочкі, трохи Ps-хватає трохи більше чим на 2 години і це з увімкненою підсвіткою клавіатури.

2014-10-23 15.46.55

В економному режимі можна розраховувати на 3 години роботи. З таким акумулятором можна було б розраховувати на більший час автономної роботи але через заблоковае відеоядро Intel про це можна забути, комп’ютер завжди використовує дискретну графіку. При роботі від акумуляора дуже сильно падає потужність в іграх та програмах які потребують максимум від комплектуючих.
Слот Ultrabay залишився без уваги, хоча він є досить цікавою частиною Y500.

AZ1_3966

Щоб до нього дістатись потрібно зняти акум, відсунути защолку яка фіксує слот та потягнути ще один фіксатор по середині сітки СО і в той час витягнути слот який знаходиться зліва (дизайн ноута симетричний тому здається що справа теж такий самий слот). Сидить він досить туго тому прийдеться постаратись.

AZ1_3967

По факту Lenovo IdeaPad Y500 це не погане рішення, тим більше з Full HD матрицею яка має  не погані кути огляду, акустикою JBL як грає доволі не погано, хоча я очікував від неї більшего, частково металевим корпусом, який досить важко протирати і ніякі мікрофіброві ганчірки не допомагають без спрею для очищення екранів, достатня потужніть для виконання всіх повсякденних завдань,  (особливо після заміни HDD на SSD), радує що підтрииується інтерфейс sata 3.0, гарна та зручна клавіатура і досить тиха СО яка не дає про себе знати поки не дати навантаження, роблять Lenovo IdeaPad Y500 гарним вибором при покупці ноутбука в даній ціновій категорії.

Єдине що можна віднести до мінусів даної моделі це велика товщина, вага, втрата потужності при роботі від акумулятора і низький рівень автономної роботи. В цілому ця модель для мене є досить гарною заміною десктопа яка справляється з всіми поставленими задачами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Please wait...
Теги: , , , , ,
0
13 Комментарий
Сначала Новые
Сначала Старые Популярные
guest

Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Roman
Roman
9 лет назад

Ничего не понял, буквы русские, слова похожи но смысл ускользает =(

Please wait...
s0und
s0und
9 лет назад

игровой ноутбук. Когда-то я думал что это удачное словосочитание. Но когда уже меняешь третий ноут, из-за того что кроме оперативы и ссд ты с ним сильно не поколдуешь, задумываешься о стационарном)

Please wait...
Alex K.
Alex K.
9 лет назад
Ответ  s0und

Ну вот тогда я тебя сейчас спущу с небес на землю. Со стационарными вся та же фигня. Ты меняешь процессор, автоматом меняется материнка и память, по факту у тебя остается видяха и б.п. (не самый дорогой элемент). Так что меняется за раз по полсистемы.

Please wait...
Богдан Бушовский
Богдан Бушовский
9 лет назад
Ответ  Alex K.

Alex K., Шановнi, вы про чули про консолi?

Please wait...
MrOleGG
MrOleGG
9 лет назад

щось не зрозумію для чого там блок живлення 170 ват ? процесор точно такий самий як в моєму ноутбуці а відеокарта на 10 ват потужніша, в мене блок живлення на 60 ват :) а товщина ноутбука 2.2 см.

Please wait...
Nеmоv Sergei
Nеmоv Sergei
9 лет назад
Ответ  MrOleGG

Две графики… 750М SLI…

Please wait...
MrOleGG
MrOleGG
9 лет назад
Ответ  Nеmоv Sergei

ого аж дві 750М, з двома такими відеокартами він обжене багато домашніх ПК, але при такій конфігурації процесор буде слабим звеном, його беттелфілд 4 грузить на 80 процентів, і це не на максимальних настройках

Please wait...
Alex K.
Alex K.
9 лет назад
Ответ  MrOleGG

Карты две.

Please wait...
hellfire_Adept
hellfire_Adept
9 лет назад

так забавно читать обзор на суржике

Please wait...
Алексей
Алексей
9 лет назад

Алеее, где русский язык?

Please wait...
Nеmоv Sergei
Nеmоv Sergei
9 лет назад

А еще он грееться… Хотя если учитывать сколько попугаев он выбивает в перерасчете на единицу стоимости то все недостатки ему можно простить… Для мобильного гейминга годен…

Please wait...
Alex K.
Alex K.
9 лет назад
Ответ  Nеmоv Sergei

Лучше взять стационарник с таким подходом. Эта фигня все равно не пригодна для транспортировки на ежедневной основе.

Please wait...
Наверх

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: