ColorOS 2.0 – Жести

Жоден іменитий виробник Android-смартфонів не омине увагою інтерфейс, на який користовач його товару буде дивитсь левову частку часу користування смартфоном. До того ж, про інновації в «залізі» і особливості корпусу на презентації продукту довго не поговориш, а про софтові фічі можна розповідати годинами.

Через це виробники завзято беруться до створення свого, унікального і найзручнішого лончеру для досягнення славнозвісного «WOW-ефекту» серед публіки. І це спрацьовує. Усі ці «pinch-to-zoom», «swype-to-unlock», «dance-to-call» справляють враження. В салоні продажів покупець лише кілька секунд крутить девайс в руках, але по 5 хвилин клацає по інтерфейсах.

Одним із таких виробніків, які приділяють увагу інтерфейсу, є OPPO зі своїм графічним інтерфейсом ColorOS. Про особливості цією прошивки і піде мова в цій рубриці.

Кілька слів про OPPO:

Смартфони OPPO – це свого роду iPhone в світі Android. Вони високотехнологічні, орієнтовані на конкретне коло юзерів і їм притаманна ідея “зручності для користувача”. Мені це імпонує і жодних нарікань на свій OPPO Find 7 не маю. На відміну від переважної більшості виробників, для OPPO на карті світу все ж таки існує Україна, і цього року вони взялися за українську локалізацію ColorOS. За це їм низький уклін.

Наразі в ColorOS 2.0 українська мова присутня в статусі beta, тому аби її ввімкнути потрібно здійснити кроки, описані в відео.

Oppo_screen1

Oppo_screen2Oppo_screen3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В поточній статті розкажу про жести на екрані.

В ColorOS жести інтегровані глобально, використовувати їх можна в будь-яких програмах і навіть коли телефон заблоковано. Поділити їх можна на 4 типи:

  • Жести на ввімкненому екрані
  • Жести на вимкненому екрані
  • Безконтактні жести
  • Жести на спеціальній Панелі Жестів

 Жести на ввімкненому екрані

Ці жести працюватимуть в будь-яких програмах коли екран ввімкнено (тобто телефон не заблокований). ColorOS пропонує використовувати їх для таких дій:

  • Запуск камери
  • Блокування екрану
  • Скріншот
  • Зміна гучності

Блокування екрану

Gesture - HomeButton

Враховуючи розміри смартфонів OPPO тягнутися до клавіші вимкнення не завжди зручно. В результаті елегантним рішенням стало подвійне клацання на клавішу “Home”. Вона розташована під екраном, куди  дотягнутися простіше простого.

Я використовую цей жест переважно коли телефон знаходиться на столі – це 5-6 годин щодня. Так зручніше, не потрібно совати його по столу намацуючи кнопку вимикання.

 

 

Зміна гучності

Gesture - HomeButtonПровівши двома пальцями вниз в будь-якій програмі можна зменшити або збільшити гучність. Кнопки гучності клацаю рідко – тільки якщо одна лише одна рука вільна. Коли ж вільні обидві, а в руках смартфон і якраз драйвова пісняра -жест вверх – і буденність оточення зникає.

В мережі є відео як ввімкнути цей жест в налаштуваннях і анімація того, як він працює:

Жест зміни гучності

 

Запуск камери

Untitled

 

OPPO пишаються камерами в своїх смартфонах, тому забезпечити швидкий доступ до фотографування для них було справою честі. Активувати камеру можна в будь-якому інтерфейсі звівши три пальці на дисплеї.

Я фотографую не часто, тому цей для мені не надто потрібен. Але я краще запам’ятаю простий жест, ніж коли знадобиться буду шукати камеру на серед ярликів на робочих столах.

 

 

Скріншот

Gesture - HomeButtonОсобисто мені рідко доводиться скріншотити те, що я бачу на екрані смартфону. Проте, якщо вже така потреба з’являється – то не завадить знати як це зробити швидко – провести трьома пальцями вниз і вгору.

 

 

 

      Жести на вимкненому екрані

В OPPO вирішили, що вимкнений екран можна використовувати з не меншою користю, ніж ввімкнений. В результаті ми маємо можливість діставши телефон з кишені одразу запустити якусь функцію. Я юзаю:

  • Розблокування подвійним тапом по дисплею
  • Запуск камери намалювавши коло
  • Запуск ліхтарика намалювавши “V”

UntitledUntitledUntitled

 

 

 

 

 

 

 

 

Додатково можна назначити будь-які дії на величезну кількість жестів:

1 2 3 5

 

 

 

 

 

 

Мені подобається такий стиль взаємодії з смартфоном. Жести стають автоматичними, їх не помічаєш. Але рідко хто із зніайомих, хто вперше побачить керування жестами не перепитає: “А що за аплікуха, де завантажити?”.

Людям цікаво, мені теж спершу було виключно цікаво, але дуже швидко жести ввійшли в повсякденне користування.

До того ж, вищеописане – це лише частина жестів, які OPPO інтегрувала в свою ColorOS. Є ще безконтактні жести – коли не торкаючись дисплею перегортаєш екрани робочого столу (незамінно взимку, коли в рукавичках). Або коли показуєш фотографії компанії друзів, яка вже встигла випити пива і закусити чимось м’ясним – в результаті безконтактні жести дозволяють лишити екран не замацаним десятками пальців.

В наступній частині розповім про ці безконтактні жести.

Далі буде…

 

Please wait...
Теги: , , ,
0
6 Комментарий
Сначала Новые
Сначала Старые Популярные
guest

Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Mr.Cat
Mr.Cat
9 лет назад

Попробуйте прочитать заголовок на русском языке :)

Please wait...
Илья
Илья
9 лет назад

Что касается жестов , то в CyanogenMod (в моем случаи OnePlus One) уже были.Все те же нарисуйте круг или V.

Please wait...
Илья
Илья
9 лет назад
Ответ  Borys_Shcherbyna

Borys_Shcherbyna, Згоден з вами , тим паче CyanogenMod йде не на кожному телефоні.

Please wait...
Dadoo
Dadoo
9 лет назад

Павел
xD

Please wait...
Павел
Павел
9 лет назад

Если пользоваться этими жестами в личной жизни, можно довести девушку до оргазма, 100%

Please wait...
Наверх

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: