Apple виплатить $ 532 200 000 компанії Smartflash за порушення патентів в iTunes

Корпорація Apple програла судовий розгляд з патентною компанією Smartflash. ІТ-гігантові доведеться виплатити штраф у розмірі $ 532 200 000 за використання чужих технологій в iTunes, повідомляє The New York Times.

Позов на адресу Apple був поданий ще в травні 2013 року. На думку представників Smartflash, Apple використовувала їх запатентовані технології зберігання завантажених треків, відео та ігор.

Згідно з рішенням Окружного суду Східного округу Техасу, Apple навмисно використала розробки позивача. Спочатку Smartflash просив компенсацію в розмірі $ 852 млн, проте суддя в підсумку задовольнив тільки частину позовних вимог.

На думку корпорації, процес став прикладом необхідності реформування судової системи для компаній, які патентують технології, але не виробляють відповідні продукти. «Ми відмовилися платити цієї компанії за ідеї, які наші співробітники розробили за роки інноваційної діяльності, однак у нас не залишилося іншого вибору, окрім як прийняти цей бій в суді», – повідомив представник компанії в прес-релізі.

Apple сама неодноразово брала участь в «патентних війнах» з іншими компаніями. У травні 2014 Каліфорнійський суд задовольнив позов корпорації до Samsung і присудив їй компенсацію в розмірі $ 120 млн.

Please wait...
Теги: , , , , ,
0
0 Комментарий
guest

Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Наверх

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: