Чи така класна MIUI, як про неї всі говорять?

Xiaomi – компанія, яка за невеликий час розкрутилась з місцевого китайського бренду, який розрахований для внутрішнього ринку, в компанію, яка може конкурувати з мастодонтами мобільного ринку, як Apple, Samsung, Huawei, Lg, по обємах продаж своїх апаратів. Від недавна Xiaomi почали співпрацювати з іншими брендами для виробництва різнонаправленої техніки на зразок: екшн камер, навушників, очисників повітря і води, велосипедів, телевізорів і техніки для розумного будинку. Проте, основними напрямком є смартфони і їхня прошивка – оболонка MIUI.

Операційна система з коробки йде без всіма улюблених сервісів Google, за рахунок чого компанія значно економить на ціні смартфонів. Також варто відмітити, MIUI за невеликий час отримала велику кількість фанатів серед користувачів. Відкрились сайти, де розміщуються прошивки, які локалізовані і з гугло-сервісами, і вирізами китайськими програмами.

Я, як користувач продукції Xiaomi, а саме смартфона Mi3, раніше в блогах писав про їхню ПЕРЕМОГУ з двома прошивками на одному апараті, якщо з одною щось не так піде, то можна перегрузитись в іншу. Але сьогодні мова піде про трошки інакше, а саме про так звані кастилі, і всі вони будуть стосуватись налаштувань, але давайте розберемось з цим по порядку.
Давайте по порядку, почнемо з поганого.

1. Налаштування

Налаштувань настільки багагато, що заплутатись можна дуже просто, навіть якщо бувалий користувач MIUI. Наведу приклад: для того, щоб отримувати сповіщення з соц мереж або будь-яких програм потрібно увімкнути в стандартному додатку Безпека, перейти в пункт Дозволи, і аж тоді знайти потрібний вам додаток і увімкнути автозапуск потрібної вам програми. Або тримати її завжди запущеною.

[one_third]Screenshot_2016-03-25-14-03-50_com.miui.securitycenter[/one_third][one_third]Screenshot_2016-03-25-14-03-58_com.miui.securitycenter[/one_third][one_third_last]Screenshot_2016-03-25-14-04-03_com.miui.securitycenter[/one_third_last]

2. Ще як варіант може бути налаштування сповіщень. Якщо хочете отримувати сповіщенні на екран блокування чи в шторку, вам потрібно зайти в налаштування портібної вам програми і вже там вибирати серед маси різних перемикачів те, що потрібно. І як завжди не все так просто і інтуєтивно, як би хотілось.

[one_third]Screenshot_2016-03-25-14-11-34_com.android.settings[/one_third][one_third]Screenshot_2016-03-25-14-11-36_com.android.settings[/one_third][one_third_last]Screenshot_2016-03-25-14-11-53_com.android.settings[/one_third_last][one_half]Screenshot_2016-03-25-14-12-02_com.android.settings[/one_half][one_half_last]Screenshot_2016-03-25-14-12-05_com.android.settings[/one_half_last][one_half]Screenshot_2016-03-25-14-12-57_com.android.settings[/one_half][one_half_last]Screenshot_2016-03-25-14-13-17_com.android.settings[/one_half_last]

3. Повноцінна робота з smart-годинниками та браслетами. Якщо у вас є Pebble, MiBand, Jawbone або ще щось, то для виведення інформації на них вам також знадобиться не мало часу і терпіння. Не з першого разу все працює, і не завжди запамятовуєш де і що знаходиться. Доводиться перепровіряти все по пару разів і в різних додатках. І це старшно бісить.

[one_half]Screenshot_2016-03-25-14-17-55_com.android.settings[/one_half][one_half_last]Screenshot_2016-03-25-14-17-58_com.android.settings[/one_half_last][one_half]Screenshot_2016-03-25-14-18-16_com.android.settings[/one_half][one_half_last]Screenshot_2016-03-25-14-18-20_com.android.settings[/one_half_last]

Це не всі кастилі, але основні, які бентежать більше за все. І таким чином ми переходимо до ПЕРЕМОГИ

1. Фішки. Для початку хочеться відмітити, те що навіть в MIUI на базі Android 4.4.4 ви отримуєте налаштуванні і фішки з 6.0, для прикладу можна обмежувати роботу програм, які мають доступ до інтернету, обмежити їхню роботу в фоні. Тобто китайці добавляют налаштування, які дублюють функції нових систем Гугла, що дає перевагу перед іншими ОС і виробниками. Для прикладу є можливість підлаштувати фоновий режим, не плутати з автозапуском, тобто залишити програти які будуть мати доступ до інтернету та місця знаходження, що дає нам можливість економити заряд батареї до 20-30%, провіряв особисто.

[one_half]Screenshot_2016-03-25-14-56-07_com.miui.powerkeeper[/one_half][one_half_last]Screenshot_2016-03-25-14-56-18_com.miui.powerkeeper[/one_half_last]

2. Налаштування. Ви скажите що було вже в \\\”КАСТИЛЯХ\\\”, і ви будете праві, але така велика кількість налаштувань дає можливість налаштувати все під себе і так як вам зручно. Але це займає достатньо часу, і не всі хочуть з цим сидіти і гратись.

3. Шторка. Її можна підлаштовувати під себе як захочеться. Знаю, що ви всі скажите що можна таке і в чистому 6.0 робити. але тут є принципова різниця, оскільки в MIUI це дозволенно робити не вмикаючи System UI Tuner затримуюючи значок налаштувань, що звичайний користувач навіть не підозрює. Можна пересувати елементи як вам заманеться, і це зручно.

[one_third]Screenshot_2016-03-27-11-25-56_com.miui.home[/one_third][one_third]Screenshot_2016-03-27-11-26-06_com.miui.home[/one_third][one_third_last]Screenshot_2016-03-27-11-26-03_com.miui.home[/one_third_last]

Отож, що ми отримуємо в кінцевому результаті:
1. ДУЖЕ велику кількість налаштувань, в яких не з першого разу можливо розібратись;
2. Не завжди виходить підключити смарт годинник чи браслет
3. Можливість налаштувати все під себе стандартними способами;
4. Підняти автономність смартфона;

Для прикладу мій друг, який пересів з iPhone 4s на Xiaomi Mi3, також відмітив надто велику кількість налаштувань, і те що важко розібратись у їхній кількості. Перших два дні після покупки писав мені щось на зразок: – … в iOS такого немає, там все просто або .. але вже кастилі цей MIUI, доводилось показувати і пояснювати що до чого. Проте після двох днів клацання в телефон він зрозумів, що не так все запущено, як здавалось з самого початку.

В сухому залишку можу лише сказати, що MIUI виступає скоріше як повноцінна ОС, ніж оболонка, оскільки дає більше, ніж Google в чистому Android. Звісно ж, MIUI деколи не хоче дружити з програмами, присутні баги, але щотижня прилітає оновлення яке виправляє помилки і часто додаються нові фішки. Що ж до моєї позиції, Я за MIUI, бо вона швидка, зручна, з можливостями кастомізації, і з оновленнями. І які смартфони 2013 року, окрім Nexusів, працюють на 6.0.1, і отримують оновлення?

Please wait...
Теги: , , ,
0
10 Комментарий
Сначала Новые
Сначала Старые Популярные
guest

Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Бодо
Бодо
3 лет назад

чому скріни ворожою?

Please wait...
Volod
Volod
7 лет назад

МИЛИЦІ!

Please wait...
Black Steel
Black Steel
7 лет назад

Вывод такой – компании Xiaomi абсолютно плевать на Android. С какой версией Android их смарфтоны выйдут, с ней же и останутся навсегда в большинстве случаев. Даже для их прошлогоднего флагмана Mi4 официальная прошивка до сих пор основана на Android 4.4.4, но зато версия MIUI сама новая.

навіть в MIUI на базі Android 4.4.4 ви отримуєте налаштуванні і фішки з 6.0

Это не фишки 6.0, а костыли от Xiaomi. А внутри тот же уже древний Android 4.4.4 без поддержки новых API и кучи полезных фич.

Please wait...
播种机
播种机
7 лет назад

Пользуемся интерфейсом на русском, но написать что-бы все поняли не смог.

Please wait...
balkeep
balkeep
7 лет назад
Ответ  dimayed

Дальше – больше, на английском он работает много лучше, чем на русском.

Please wait...
balkeep
balkeep
7 лет назад
Ответ  播种机

Ох уж эти глупые комментарии. Что значит все поняли?

Please wait...
播种机
播种机
7 лет назад
Ответ  balkeep

Почему же глупые? Интерфейс на скринах у автора на русском языке, сообщество вроде тоже рускоговорящее, а пишет на украинском. Я против ничего не имею, кроме отсутствия возможности прочитать статью у пользователей без знания украинского. Читать кривой перевод статьи не считаю интересным или приемлемым, проще не читать вовсе.

Please wait...
Denchik
Denchik
7 лет назад
Ответ  播种机

Я думаю якщо редактори пропустили україномовну статтю, то вони не проти такого контенту на сайті, а вже читати то чи ні то виключно ваша справа. Те, що автор розуміє російську не говорить про те, що він вміє нею писати.

Please wait...
i-mik
i-mik
7 лет назад
Ответ  播种机

Золотые слова!
Идите, букварь почитайте. Там еще проще.

Please wait...
Наверх

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: