Супергеройські серіали для гіків

Прочитавши статтю Юлі про серіали для гіків, я вирішив написати свою добірку супергеройських серіалів, адже на мою думку, гіковість в серіалах не обмежуються тільки тим, щоб там були присутні тільки теми про ІТ.
На мою суб’єктивну думку, кожний гік повинен любити комікси, а серіали по них тим більше. Marvel і DC Comics теж так подумали і останнім часом почали нас радувати серіалами на супергеройську тему і “околосупергеройські теми”. Тут на відміну від кіно домінує DC. Розкажу про них в хронологічному порядку.

Стріла (Arrow)

Evernote Camera Roll 20150122 120931

Стріла в 2012 році розпочав нову еру у супергеройських серіалах і показав, як має виглядіти нормальний супергеройський серіал, а не той трешак, який показували в 90-х про Халка і Флеша. Серіал розповідає нам про розбалованого молодика Олівера Квіна, який після катастрофи на сімейній яхті втрачає свого батька і на 5 років потрапляє на безлюдний острів, де змінюється, бере в руки лук і стає зеленою стрілою. На сьогоднішній момент виходить третій сезон. Серіал можу порекомендувати тим, кому сподобався ноланівський Бетмен. Також він повинен сподобатися всім дівчатам через Стівена Амела у ролі Стріли.

Evernote Camera Roll 20150122 235253

Мені особисто дуже сподобалася Емілі Бетт Рікардс у ролі Фелісіті.

Evernote Camera Roll 20150122 235514

Агенти Щ.И.Т (Agents of S.H.I.E.L.D)

Evernote Camera Roll 20150123 013542

Після того, як Стріла вийшла на екрани, Marvel теж вирішив прийти на ринок серіалів, але не просто з супергероєм, а з цілою таємною організацією Щит. Сюжет починається через деякий час після подій фільму Месники і воскрешає з меривих агента Колсана, смерть якого стала переломним моментом в формуванні Месників. У серіалі не засвітився жоден марвелівський супергерой, але серіал допомагає більше зрозуміти і розширити свої знання про всесвіт Marvel. Зараз показують другий сезон.

Готем (Gotham)

Evernote Camera Roll 20150123 161311

На мою думку, це – найкращий на даний момент на супергеройську тематику, який знімали коли-небуть. Головним протагоністом виступає молодий Джеймс Гордон, який тільки приїхав до Готема і хоче змінити щось у цьому похмурому місті. Першою його справою стає розслідування вбивства Вейнів, де він знайомиться з молодим Брюсом Вейном і чим далі він розбирається у цій справі, тим більше він вплутується в кримінальне життя міста. Серіал витриманий в  темному стилі ноланівського Бетмена. Особливо харизматичний образ Пінгвіна, в якому розкривається формування злочинного генія Готема.

Флеш (The Flash)

Evernote Camera Roll 20150123 170028

Прем’єру цього серіалу я чекав найбільше, так як Флеш – мій улюблений герой DC. Він розповідає про друге втілення Флеша, молодого вченого Баррі Алена, який отримав свою швидкість в результаті вибуху в Старлаб. Коли Баррі був маленьким він став свідком того, як його маму вбила невідома істота яка рухалася на супер швидкості. У вбивстві звинуватили батька Баррі. Сюжет базується на тому, що не тільки Баррі в результаті вибуху отримав супер сили, а і багато інших жителів міста з хорошими і не дуже намірами. Так у серіалі можна зустріти Капітана Холода, Погодного Чарівника, Вогняного Шторму, Реверсного Флеша, Стрілу та інших. Також одна з останніх серій – це кроссовер Флеша і Стріли, яка на мою думку показує те, що об’єднаний всесвіт, який вони не змогли побудувати в фільмах, буде реалізовуватися в серіалах і, сподіваюся, що через декілька років Ліга Справедливості з’явиться саме у вигляді серіалу.

Агент Картер (Agent Carter)

Evernote Camera Roll 20150124 130734

Наймолодший серіал зі списку, його почали транслювати у 2015 році. Головним героєм дійства, як видно з назви, стала Пеггі Картер – те саме кохання Капітана Америки з одноіменеого фільму. Події розгортаються в 1946 році. Пеггі працює на секретну організацію Стратегічний Науковий Резерв, яка згодом стане науковим підрозділом новоствореної організації Щит. Пеггі намагається жити тихим життям, але в нього втручається старий друг Говард Старк (батько Тоні Старка, того шо Залізна Людина) і просить домогти йому відновити свою репутацію через підозри про продаж зброї ворогам США. Він ставить Пеггі в ситуацію, коли їй потрібно діяти всупереч своїй роботі і колегам, які хочуть знайти і посадити Говарда. Також одним з головних персонажів є дворецький Говарда Едвін Джарвіс, який стане прототипом для штучного інтелекту-дворецького Тоні Старка.

В останні роки ми бачимо значний інтерес DC та Marvel до серіалів і я надіюсь, що скоро ми будемо мати потужні серіальні всесвіти.

Please wait...
Теги: , , , , , , , ,
0
12 Комментарий
Сначала Новые
Сначала Старые Популярные
guest

Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Crusader_J
Crusader_J
9 лет назад

1. Друже, ти не ображайся, але тобі пора вчитись граматики і пунктуації, та забути про суржик. Це і важко читається, і робиться стидно за рідну мову. Лишній раз перевірити написане не важко :)

2. Робити срачу щодо того, що мають дивитись гіки не прагну, ібо не гік. Але ці серіали бачив всі, і єдині, які мені сподобались: Флеш та Готем, але й вони не дуже(
• Тут згадувались Таємниці Смолвіля. О так, серіал крутий, але із сезону так 4-го – 5-го.
• Стріла – УГ ще те;
• ЩИТ – ну, можна таак зі скрипом, але не вартує витраченого часу.

Підсумовуючи: це все ще дуже і дуже сирий напрямок.
Якісними можна назвати повнометражні екранізації Тора та Месників.

Please wait...
Кукишев Дмитрий
Кукишев Дмитрий
9 лет назад

На мою суб’єктивну думку, кожний гік повинен любитм комікси, а серіали по них тим більше

ну вот что за глупости?))) а гик не может предпочитать литературу и кино посерьёзнее и поглубже?)

Please wait...
main_loner
main_loner
9 лет назад

Так же можно было и упомянуть о скором запуске съемок сериала о Чудо Женщине(Supergirl) и планах об отдельном сериале для супергероя Atom.

Please wait...
roman_ingerburgsky
roman_ingerburgsky
9 лет назад
Ответ  main_loner

main_loner, *фейспалм* Чудо женщина – это чудо женщина, а супергёрл – это супергёрл.

Please wait...
ivanharlanov
ivanharlanov
9 лет назад

Во-первых: прошу прощения, что пишу не на украинском(давно не слышал и клавиатуру не охота добавлять). Во-вторых: как правило, гики(говорю обобщённо,т.к. моё понимание гика и славянское понимания гика разнятся, но сейчас я о ваших гиках) любят именно комиксы, что значит именно каноничность. Все представленные сериалы, исключая Флеша(что не знаю, то не знаю) на каноничность не могут претендовать. Третье: как вообще что-то вроде приятного время провождения, тоже слабы. По выше приведённым причинам: зачем это всё писать? Хотелось бы узнать: смотрел ли автор их и какова его позиция к ним? Ниже привожу свою: Стрела – пуст, глуп, простоват. Неоднократно пытался смотреть, из-за чего открыл для себя эффект “Стрелы”. Это, когда повествование не изменяется ни при вырывании его событий из контекста, ни при прочтении задом наперёд и прочих извращениях. Агенты ЩИТА – вообще странный сериал. Боюсь, что я перерос тот возраста, когда такое интересно. Детсковат прямо скажем. Готэм – медлителен и задолбал рояли из кустов выносить. Думаю подожду годик-другой и посмотрю всё разом. Флэш – ну сериал динамичнее Стрелы, но из той же оперы и ещё с примесью сериальчика для детей. Агент Картер – прям “Русские женщины” 2.0. Порадовало сохранение актёров, но не более. Опять же затянуто, слишком приправлено печалью, но славу богу не в стиле Агентов ЩИТА. Короче смотреть из всего этого в настоящий момент нельзя. Может, как писал, через год посмотрю, что будет с Картер и Готэмом.

Please wait...
ivanharlanov
ivanharlanov
9 лет назад
Ответ  ivanharlanov

ivanharlanov,

Короче смотреть из всего этого в настоящий момент нельзя.

надо

Короче смотреть что-то из всего этого в настоящий момент нельзя.

исправить прямо там не могу – кнопка “Редактировать” не реагирует.

Please wait...
Dr.Dre
Dr.Dre
9 лет назад

Люди вы хоть книги читаете?
Школота, такая шоколта…

Please wait...
yosha256
yosha256
9 лет назад

А ще, є доволі хороший серіал Константин)

Please wait...
Nеmоv Sergei
Nеmоv Sergei
9 лет назад

Старый флеш получше нового будет… Хоть спецэффекты и не те зато главного героя не задрот какой-то играет… Готем канечно задрал планку высоко… Но как можно было забыть нетленку Тайны смолвиля…

Please wait...
Наверх

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: