Порівняння Xiaomi MiBand (Mi Fit) та інших додатків-трекерів

В продовження попередньої статті, сьогодні ви зможете прочитати про порівняння Трекерів руху/кроків/відстані, загалом активності.
Учасники тестування:
– Xiaomi MiBand у зв\’язці з додатком Xiaomi Mi Fit;
– Runtastic Pedometer Step Count;
– Moves;
– Noom Walk Pedometer: Fitness;
– Pedometer & Weight Loss Coach (Pacer).

Умови тестування.
Кожний учасник працював весь час на моєму смартфоні 10 днів на рівні з Xiaomi MiBand-ом на руці. В кінці кожного дня я вносив кількість кроків та пройдену відстань (якщо програма це підтримувала) до таблиці. На основі таких показників була складена дана таблиця/діаграма. Не всі з протестованих додатків мають зручну історію, наприклад: якщо ви в четвер переглядаєте історію Noom Walk, то не зможете переглянути статистику за понеділок – це можна буде зробити тільки в понеділок, тоді з’явиться статистика за весь тиждень.

На жаль, такі учасники як Google Fit та Runtastic Pedometer Step Count були відсіяні. Перший, із-за неможливості коректно рахувати кроки на моєму смартфоні. А другий, тому що він почав виходити за межі тестування. Система підрахунку кроків працює тільки коли власник розпочинає тренування, що для мене було дивно і не звично (тестування я хотів робити не про таку категорію додатків). Хоча Runtastic відмінно рахує кроки, загалом для бігу чи вправ – рекомендую, більше у виснвоках.

За такою ж причиною (як вище), я думав видалити і Moves – під час тестування, в екваторі дня він показував не дуже добрі статистичні дані, хоча за підсумками дня все було добре. Дивно загалом, але статистику я заніс, вона добре коригує показники і показує відмінності між додатками.
Тому таблиці, порівняння, узагальнення припустимі щодо наступних учасників:
– Xiaomi MiBand у зв\’язці з додатком Xiaomi Mi Fit;
– Moves;
– Noom Walk Pedometer: Fitness;
– Pedometer & Weight Loss Coach (Pacer).

Примітка. Еталонними показниками вважалися дані з додатку Xiaomi Mi Fit (навіть з урахуванням похибки у 5-10%, кращого девайсу для тестування під рукою не було).

Статистичні дані

Як видно з таблиці, найближче до показників MiBand-у розташувався додаток Noom Walk, хоча й нарахував в середньому на 300-600 кроків більше, ніж браслет компанії Xiaomi. На другу ступінь вийшов додаток Pacer, хоча і нарахував на 1800-2000 кроків менше ніж MiBand. Із-за незрозумілих для мене причин, обидві зазначені програми рахували кроки тільки перші 5 днів, надалі статистика відсутня (скоріше за все проблема була у моєму смартфоні).
І в кінці розташовується додаток Moves. Якщо відверто, цей додаток завжди мені подобався і він не просто підраховувач кроків, він скоріше трекер активності, вдало поєднаний із навігацією і картами.

Так само, як і Pacer – насправді зручний та інформативний додаток, який заслуговує на увагу. Як і Noom Walk – простий, але як на мене занадто простий. Статистика чи історія бажає кращого в своїй інформативності, але для людей котрі бажають тільки знати скільки вони сьогодні находили (і не будуть цим цікавитись через 2 місяці) цього функціоналу додатку буде достатньо.

Що ж, напевно залишився Rutastic, який випав з порівняння із-за його спеціалізації. Як вже я зазначав, додаток насправді зручний, зрозумілий та добре рахує кроки, біг, дистанції тощо. Мені як користувачу, можливо не настільки спортивному чи не призвичаєного до бігу з телефоном, сама ідея бігу з телефоном, на котрому треба запустити додаток і натиснути «Start», а потім вже бігти – є занадто складною.

Висновки
Звісно ж, загалом порівняння не є «рівним», адже з однієї сторони фізичний гаджет Xiaomi MiBand, а з іншої – купа додатків. Але це порівняння несе скоріше інформативний характер, а особисто для мене дало відповідь на одне запитання: Чи можна замінити MiBand іншим додатком на смартфоні?
Відповідь однозначна – Так, можна. Якщо це стосується тільки підрахунку кроків. Але ж вподобали Xiaomi MiBand не тільки за підрахунок кроків чи відстані, але і за чудовий будильник (в тому числі розумний), відслідковування сну, оповіщення і т. д.

P.S. Планую в недалекому майбутньому порівняти Xiaomi MiBand та інші гаджети-трекери, від не менш відомих виробників.
І незабаром, для тих кого цікавить питання питної води, буде маленький огляд TDS тестерів (один німецький, один китайський та один від Xiaomi (хоча він теж китайський)). Порівняю показники тестерів на декількох різних пробах води, і еталонним гаджетом буде не Xiaomi…

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Please wait...
Теги: , , , , ,
0
1 Комментарий
Сначала Новые
Сначала Старые Популярные
guest

Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Denchik
Denchik
8 лет назад

а от про тестери було б цікаво!

Please wait...
Наверх

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: