Gear Sport – нова лінійка?

Одним з презентованих в перших числах цього місяця девайсів від корейського гіганта став годинник Gear Sport. Ймовірно, що саме цим носимим гаджетом бренд відкрив свою нову однойменну лінійку. Нагадаю, раніше у Samsung не було годинників, які позиціонувалися суто для спорту (не рахуючи фітнес-трекери). Навіть той самий Gear S2, якого всі називали “спорт-версією Gear S2 Classic”, сама компанія не просувала, як суто спортивний девайс. Тож, бренд вийшов на ще один ринок яким цілком і повністю зараз “володарює” Garmin.

Про дизайн

Корпус отримав форму квадрата з сильно заокругленими кутами та круглим дисплеєм з розширенням 360 х 360 точок і матрицею Super AMOLED Full color AOD. На правій грані знаходяться дві кнопки, та що вище повертає на один крок назад, нижча — перекидає користувача на “домашній” циферблат. На задній панелі розмістили датчик серцебиття. Навколо дисплею вже знайомий нам безель. І як на мене Samsung реалізували найкращу модель управління наручним розумним годинником. Gear Sport буде доступним у двох кольорах: чорний та синій. Ремінці ж можна буде міняти на будь які з шириною 20 мм.

Про начинку

Всередині розмістився двохядерний процесор з частотою 1.0GHz. В хранилищі доступно 4GB, а ОЗП на 768MB. Для моніторингу навколишнього середовища та трекінгу власника, годинник має: акселерометр, гіросенсор, барометр, модуль вимірювання пульсу та сенсор навколишнього освітлення. Комунікації: Bluetooth 4.2, Wi-Fi, GPS, NFC. Живиться від акумулятора на 300 мА*год, а контролює цим всім ОС Tizen 3.0.

Про тренування

В годиннику доступно більше 60 програм тренувань. При довготривалому, пасивному проводженні часу, наприклад при перельоті чи поїздці, годинник буде мотивувати вас робити якісь базові вправи для того щоб розробити м’язи. Samsung подружилися зі Speedo. Тож тепер годинник може рахувати тип кола та час запливу та паралельно показувати пульс і скинуті калорії.

Про калорії

Gear Sport допоможе користувачу дотримуватись дієти та фітнес програми. Власник вручну вносить те що він спожив, а девайс це сам підрахує та вкаже скільки ще залишилось до норми чи можливо вона вже перевищена. Окрім того, що він слідкує за спожитими калоріями, він ще й само собою вміє рахувати спалені та кожного дня нагадувати вам скинути ще трішки.

Про захист

Дисплей прикриває скло Gorilla Glass 3. Годинник захищений від попадання вологи стандартом який дозволяє занурювати його на глибину до 50 метрів і витримувати тиск води до 5 атмосфер. Власник спокійно може проводити тренування в басейні та компанія застерігає що для дайвінгу та довгого перебування під тиском води девайс не призначений.

Про використання за межами спорту

Годинником, як і раніше, можна розплачуватись за покупки завдяки сумісності з Samsung Pay. Можна текстово відповідати на повідомлення та контролювати музичний плеєр. Gear Sport вміють відтворювати треки зі Spotify. Для легшого управління з’явилась панелька яка витягується свайпом вниз.

Незважаючи на крутість всіх вищеперелічених функцій, основним мінусом такого типу девайсів залишається автономність. Наврядчи новинка буде працювати більше ніж два – три дні в середньому режимі використання, а це в рази менше ніж у конкурентних моделей із лейблом “Garmin”. Звичайно, можна відмовитись від Super AMOLED дисплею на користь чогось простішого, по типу такого, як було у Pebble або ж є у Garmin. Також можна “випиляти” NFC та втиснути туди більший акумулятор але все це зробить девайс сильно нішевим.

Please wait...
Теги: , , , , , , ,
0
3 Комментарий
Сначала Новые
Сначала Старые Популярные
guest

Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Ivan Divanov
Ivan Divanov
6 лет назад

Чото с блогами стало… вся статья в превью отображается

Please wait...
Богдан Ефимчук (BLLIT)
Богдан Ефимчук (BLLIT)
6 лет назад
Ответ  Ivan Divanov

просто надо первый абзац под кат заносить, но правил никто не читает(

Please wait...
Наверх

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: