Моє Ідеальне Робоче Місце: Компактний DreamDesk для роботи та відпочинку

Моє робоче місце останнім часом являло собою або кухонний стіл, переплетений дротами, макаронами та іншим кухонним приладдям, або журнальний столик у когось в гостях. Розуміючи нестабільність життя, вкладатися в дорогий сетап, живучи в орендованій квартирі, мені не дуже хотілося. Проте з часом я зрозумів, що кожному з нас психологічно потрібне своє місце з дрібничками, сміттям та анархією на столі.

Тож, трохи подумавши, я вирішив, що сьогодні ми побудуємо компактне робоче місце, де я зможу працювати, відпочивати та прибирати щотижня всю ту гору сміття, яка накопичується. Поїхали!

Стіл від 1stPlayer

У мене немає багато простору для креативу, адже я збираю своє робоче місце в компактній спальні. Тому я обрав середній за розмірами стіл від компанії 1stPlayer, модель Moto-GT 1460.

Виробник пропонує кілька варіантів стільниці в різних кольорах: чорний мат, карбон і дерево. Я обрав дерево, щоб робоче місце не вибивалося з дизайну квартири.

Покриття стільниці вдало імітує справжнє дерево, навіть текстура відчувається. Топ зроблений з ДВП і покритий полімерним захисним покриттям. Ширина в 140 см та глибина в 60 см ідеально вписалася у вільний простір кімнати, дозволяючи розмістити все необхідне.

Головною перевагою цього столу є електрорегулювання висоти. Один раз це спробувавши, звичайний статичний стіл вже не буде здаватися комфортним. Компанія 1stPlayer використала високоякісний двигун, розрахований на навантаження до 80 кг і дає гарантію на 10 000 циклів підйомів без збоїв.

Діапазон регулювання від 72 см до 117 см з можливістю запам’ятати три налаштування висоти. Підйом і опускання столу відбуваються плавно і без вібрацій.

Приємні Дрібниці

До приємних дрібниць відносяться комплектний тримач для чашки, гачок для навушників та невеликий пластиковий лоток для подовжувача під столом.

Хоча я міг би обмежитися розташуванням MacBook на столі, хочеться навести трохи метушні. Такі ідеальні столи без всякого сміття бувають тільки в інтернетах.

Мережевий Фільтр

Почнемо з малого – мережевого фільтра Real-El Charge 4. Він зі мною вже майже сім років і пережив багато всього: корпус покритий подряпинами, залишками від клею та 3M-стрічки.

Головні його переваги – він дебелий і працює. Довжина кабелю складає три метри, що для такого столу не буде зайвим.

Крім того, у нього є вбудований USB-порт, що дозволяє підключити просту RGB-стрічку, яка трохи додасть світла в сетап.

MacBook Pro 14

Серцем робочого місця буде мій MacBook Pro 14 2023 – відносно базова конфігурація з чіпом M2 Pro, 16 ГБ оперативної пам’яті  і 512 ГБ накопичувача.

Нестачу останнього я компенсував двома зовнішніми SSD від Samsung – T7 на 1 ТБ і T7 Shield на 2 ТБ. Вони дозволяють зберігати великі об’єми інформації і рятують вбудований SSD в MacBook від зносу.

Чим більше ви використовуєте вбудований SSD в MacBook, тим швидше він скаже вам “бувай”. Кріплення для Samsung SSD я придумав не найестетичніше, але воно працює: найслабша версія двостороннього тейпу 3M з Velcro Straps і кріплення для телефону.

Тепер зовнішній SSD надійно закріплений на корпусі MacBook і я можу спокійно пересуватися з ноутбуком по квартирі.

Монітор Lenovo Q24h-10

Історія з монітором така: я шукав щось бюджетне і працююче на маркетплейсах. І знайшов справжній скарб за 75 канадських доларів.

Це 24-дюймовий IPS-екран з роздільною здатністю 2560×1440, підтримкою FreeSync, окремим sRGB режимом, матовим покриттям дисплею, USB-хабом і Type-C, який вміє заряджати.

Новий такий монітор коштує 350-400 канадських доларів, тому знайти його за копійки було дуже приємно. Це ідеальний компаньйон для MacBook – всього один кабель, і він заряджає ноутбук і підключає всю периферію.

Type-C монітори давно з’явилися, але вони були за межами мого бюджету. За 75 доларів – це знахідка.

Периферія

Моя периферія, можливо, зламає вашу ідилію, але я не хочу змінювати свій сетап. Клавіатура HyperX Alloy Origins Core на синіх свічах, які клацають на піврайону, з нормальними стабілізаторами на довгих клавішах і сторонніми кейкапами, які коштують 70% від вартості клави.

Купивши її за 2400 грн, я жодного разу не пожалкував. Те ж саме стосується миші HyperX Pulsefire Haste USB – мінімалістична, легка і з надійним сенсором. Та й ціна була всього 999 гривень.

Незважаючи на те, що мишка не ідеально працює з macOS, я використовую її разом з тачпадом. За ці гроші – це топове рішення.

Звукова Система

За звук відповідає система Harman Kardon Soundsticks 3, яка зі мною майже 10 років.

Незважаючи на пил у прозорому сабі і пожовклу оболонку дротів, вони все ще чудово звучать.

А для повного занурення і відключення від зовнішнього світу я використовую Sony XM4. Огляд, доречі, можете подивитися на нашому каналі!

Мікрофон

Для спілкування в Discord або Zoom я встановив мікрофон HyperX QuadCast S.

За свої гроші він пише чудовий звук і має багато фішок: хардверний вимикач, регулювання чутливості, вихід на навушники. Якщо поставити компресор і пару еквалайзерів, ви отримаєте чудовий звук. А висить все це діло на китайській копіі пантографа від Rode.

Консоль

Мій вибір консолі в данному поколінні – це Xbox Series X, розташований за ноутбуком.

Це потужний прямокутник, який я хотів з моменту огляду, що також є на нашому каналі. Консоль не ідеальна, ігор не так то і багато, а цікавих проектів і того менше. Однак за відносно невелику ціну вона пропонує максимальну продуктивність і “доступний геймінг”, за рахунок гейм-пасу. Так що замість великого і дорогого ПК у мене є потужна консоль, на якій я майже не граю.

Для зарядки геймпадів у мене є окрема докстанція HyperX ChargePlay Duo. В комплекті йдуть адаптери під першу і другу версію контроллерів, а також два аккумулятори. Працює без проблем.

Геймерське Крісло

Останнім елементом стало геймерське крісло 1stPlayer Duke Black-White-Red.

До геймерських продуктів в останні роки склалося враження, що вони некомфортні і дорогі. Мені, як молодому діду, хотілося кілька речей: багато налаштувань, адекватна підтримка спини, ергономічність підлокітників і додаткова подушка для ніг.

І крісло 1stPlayer виправдало всі очікування – товсте сидіння з ущільненої піни з ефектом пам’яті комфортне, підтримка попереку дійсно підтримує, а додаткова подушка сприяє підвищенню комфотру. Крім того крісло дозволяє сидіти, лежати і навіть скручуватися в різні форми. Так що, закривши очі на розміри і дизайн, всі мої побажання були виконані, та й за якість конструкціі у мене нуль хвилювань.

Підсвітка від Baseus

На монітор я встановив підсвітку від Baseus, модель I-Wok Series Pro. Сенсу в ній небагато, однак виглядає приємно і додає атмосфери.

З встановленням доведется погратися, адже в деяких “тоненьких” моніторах може трохи продавлюватися матриця. Але один раз витративши трохи часу, робочий стіл доволі сильно зміниться в кращу сторону, завдяки додатковому освітленню.

Зарядні Пристрої

Для зарядки iPhone 13 Pro я спочатку використовував бездротову зарядку від Mophie.

Вона добре працює, але якщо у вас “компактні” версіі iPhone, рамка навколо камери може впиратися в зарядку, через що телефон не буде щільно прилягати і може нагріватися.

Тому зараз я використовую звичайну повільну бездротову зарядку у формі паду, яка і телефон не перегріє і для AirPods Pro підходить.

Підсумок

Моє робоче місце вийшло стриманим, доволі мінімалістичним, та з деякими геймерськими елементами. Так, через кілька годин цей чистий стіл буде покритий дротами, додатковим світлом та іншими аксесуарами, бо це реальне життя, але зараз виглядає усе добре.

Головне, що я нарешті маю свій куточок, де можу попрацювати, відпочити і пограти в Xbox. Стіл дозволяє змінювати своє робоче положення, крісло – полежати трохи, після робочого дня, а компактні розміри всього робочого місця все ще дозволяють спокійно пересуватися по спальні. В рамках “створення свого закутка в орендованій квартирі” вийшло, як на мене, непогано.

Сподіваюся, вам було цікаво!

Please wait...
Теги: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
0
3 Комментарий
Сначала Новые
Сначала Старые Популярные
guest

Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Игорь Феклистов
Игорь Феклистов
2 месяцев назад

Спроби реанімувати проект за рахунок матеріалів формату 2015-2019 років виглядають жалюгідно. Приблизно так само жалюгідно, як 60% coverage механічна дротова(!) клавіатура у 2024 році. Все, звісно, круто. Але ти мов опинився у машині часу й дивишся на завалене купою дрібʼязкової фігні робоче місце зразка 2015. Ніякої лаконічності, відчуття завершеності, ніякого розумного підходу до організацію робочого простору. Взагалі нічого. Ліпили з усього, що під рукою було.
Ну їх нахер такі мрії.

Please wait...
Adar
Adar
3 месяцев назад

Формат відео ок. Цікаво дивитись про досвід організації робочого простору. Зараз шукаю на б.в ринку оті Харман-кардони)))

Please wait...
Daniel
Daniel
3 месяцев назад

Не було цікаво..

Please wait...
Наверх