Євросоюз переміг Apple. Компанія прийме стандарт RCS для iOS

Компанії Apple доводиться змінювати безліч своїх звичних продуктів через нові закони Євросоюзу. Ми вже отримали USB-C в iPhone, наступного року Apple дасть можливість встановлювати программи не тільки з App Store, а тепер повідомляється, що компанія прийме стандарт RCS.

RCS (Rich Communication Services) вже давно став стандартом системи обміну повідомленнями на Android, але Apple не збиралася впроваджувати його підтримку в iOS. Тепер, як стверджує 9to5mac, компанія прямо заявила, що зробить це.

Пізніше наступного року ми додамо підтримку універсального профілю RCS, стандарту GSM Association. Ми вважаємо, що універсальний профіль RCS забезпечить кращу сумісність у порівнянні із SMS або MMS. RCS буде працювати разом з iMessage, який, як і раніше, буде найкращим і найбезпечнішим засобом обміну повідомленнями для користувачів Apple.

Само собою, якби не тиск регуляторів, Apple не пішла б на такий крок. Щонайменше тому, що буквально рік тому прямо заявляла про це. Нагадаємо, коли на одному із заходів один із журналістів поскаржився на те, що його мама не може дивитися відео, яке він їй відправляє, голова Apple Тім Кук відповів максимально просто: “Купіть мамі iPhone”.

З приходом RCS на iPhone додаток iMessage нікуди не подінеться. Він так і залишиться однією з основ iOS, а RCS замінить стандартні SMS та MMS, а заразом покращить сумісність між iOS та Android у цьому аспекті. Крім того, як бачимо, Apple продовжує акцентувати увагу на тому, що iMessage краще.

Please wait...
0
0 Комментарий
guest

Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Наверх

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: