Євросоюз змусив Apple змінити свої правила, а Apple відключила підтримку веб-застосунків PWA для мешканців EC

Apple офіційно припиняє підтримку прогресивних веб-додатків для користувачів iPhone у Європейському Союзі.

В оновленні свого веб-сайту розробника, Apple повідомляє, що видаляє програми для головного екрана (PWA) для користувачів у ЄС, оскільки приведення їх у відповідність із Законом про цифрові ринки (DMA) передбачатиме «абсолютно нову архітектуру інтеграції», яка є «непрактичною». Одна з цих змін вимагає, щоб Apple дозволила стороннім браузерам використовувати власні движки на iOS.

У своїй публікації Apple стверджує, що веб-додатки створені «безпосередньо на WebKit», що дозволяє веб-додаткам «відповідати моделі безпеки та конфіденційності для рідних додатків на iOS». З переходом на iOS 17.4 веб-сайти, додані на головний екран, тепер діють лише як закладки, які відкривають нову вкладку у браузері.

Тепер, коли в ЄС почали використовувати альтернативні браузери, Apple стверджує, що це загроза безпеці, зазначаючи, що «шкідливі веб-програми можуть зчитувати дані з інших веб-програм і відновлювати їхні дозволи, щоб отримати доступ до камери, мікрофона або місцезнаходження користувача без згода користувача». Також сказано, що браузери можуть встановлювати веб-програми без відома користувача, хоча телефони Android пропонують веб-програми з різними типами браузерів протягом багатьох років.

«Ми очікуємо, що ця зміна вплине на невелику кількість користувачів. Усе ж ми шкодуємо про те, що ця зміна — яку було внесено в рамках роботи з дотримання DMA — може мати на розробників веб-програм Home Screen і наших користувачів». Ще однією причиною відсутності підтримки Apple називає «дуже низьке сприйняття користувачами» програм для домашнього екрану.

Please wait...
0
0 Комментарий
guest

Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Наверх

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: