Apple не минуло й шести років. Представлено розумну колонку HomePod 2

Компанія Apple несподівано представила нову розумну колонку HomePod. З моменту виходу першого покоління минуло майже шість років!

Що робила ці шість років Apple? Насправді, раніше були чутки, що другий HomePod скасували через провал першого, і тепер на нас чекають тільки mini. Ймовірно, так і було, але потім Apple вирішили дати пристрою другий шанс. Але ось на перший погляд змін якось обмаль.

По-перше, ціна тут 300 доларів. Це менше, ніж спочатку просили за перше покоління (350 доларів), але все ж таки чимало в цілому. По-друге, кількість динаміків зменшилась із восьми до шести. Хоча не факт, що звучатиме гірше. Габарити та дизайн майже не змінилися. Так само є інтеграція з Siri і Apple Music. Крім того, тут старі Wi-Fi 4 та Bluetoot 5.0, що дивно.

Колонка так само вміє аналізувати простір навколо себе і налаштовувати звук, її можна з’єднати з іншою такою ж колонкою для створення стереопари, але чомусь не можна з HomePod першого покоління. Думаю, зробили спеціально.

З нового можна виділити інтеграцію із системами розумного будинку. По-перше, HomePod 2 отримала датчики температури та вологості. По-друге, ці дані можна використовувати для автоматичного налаштування роботи розумного будинку. Наприклад, включити чи вимкнути кондиціонер, опалення тощо. Тут є підтримка стандарту Matter, що добре. Щє є специфічна, але цікава функція: визначення сигналів тривоги. Колонка вміє визначати сигнали від систем пожежної безпеки та сповіщати про це власника.

Власне, на цьому все. Потрібно дочекатись оглядів, щоб зрозуміти, що там зі звуком. Якщо став відчутно кращим, то непогано. Якщо приблизно те саме, то норм, але навряд чи злетить через ціну.

Please wait...
Теги: , , ,
0
3 Комментарий
Сначала Новые
Сначала Старые Популярные
guest

Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
lawlessdeer
lawlessdeer
1 год назад

вцьому році наче як хочуть представити віар окуляри

Please wait...
Yaro
Yaro
1 год назад

Ще apple под міні з апдейтом також отримає підтримку вимірювання температури та вологи так як сенсори в ньому вже вбудовано:)

Please wait...
Наверх