Asus показала приставку ROG Ally і це фактично конкурент Steam Deck

На 1 квітня компанія Asus показала несподіваний для неї продукт – портативну приставку ROG Ally. А потім через кілька днів заявила, що це взагалі-то не жарт, і пристрій дійсно вийде.

Так, це умовний конкурент Steam Deck. Чому умовний? Бо поки що немає ціни. Незважаючи на те, що Deck не була першою у своєму класі, вона як не мала конкурентів, так і не має, бо ніхто не може запропонувати нічого подібного за ті самі гроші. Причина цього полягає в тому, що для Valve не критично продавати Steam Deck в нуль або спочатку навіть в мінус, як це завжди роблять Sony і Microsoft. А ось китайцям, які не мають за плечима величезного бізнесу, просто неможливо поставити 400-500 доларів за таку саму консоль.

Загалом, Asus, звичайно, має гроші, але компанія виробляє апаратне забезпечення, і продавати Ally навіть у нуль їй навряд чи доцільно, адже що в такому разі Asus просуватиме? Загалом, думаю, все-таки консоль буде сильно дорожчою за Deck. Можливо, близько до 1000 доларів, які просять за китайські аналоги. Хоча це все одно буде непогано для ринку.

Крім того, Ally буде сильно потужнішою за Steam Deck, тому що в основі буде лежати якийсь напівзамовний APU Ryzen 7000. Думаю, це щось з лінійки Ryzen 7040U, яка поки не анонсована, але з мінімальними змінами. Тобто там ядра Zen 4 і GPU на RDNA 3. Точних параметрів немає, але Asus каже, що в 15-ватному режимі роботи консоль на 50% продуктивніша за Steam Deck, а в 35-ватному режимі — швидше вже вдвічі. Це круто, але при 35 Вт там відразу можна попрощатися з автономністю, тож не дуже зрозуміло, навіщо воно треба в портативці. У будь-якому випадку приріст буде великий. Але тут варто також сказати, що роздільна здатність екрану складе 1080p, а це зайве навантаження на GPU. Втім, ніхто не заважає вам поставити 720p та кайфувати.

Ах так, є ще одна суперфіча. Справа в тому, що до Ally можна підключити зовнішню відеокарту! Так, тільки з лінійки Asus ROG XG, але все ж таки можна, і це неймовірно круто, адже за фактом приставка може замінити домашній ігровий ПК.

 

Екран буде на 7 дюймів, зі 120 Гц і на 500 нiт. Габарити дорівнюють 280 х 113 х 39 мм при масі 608 г, а в основі, звичайно, лежатиме Windows.

Вийде все це найближчим часом, хоча точних даних немає.

Please wait...
0
0 Комментарий
guest

Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Наверх