Будьте обережні, на ринку можуть з’явитися відеокарти GeForce із повільною пам’яттю. GDDR6X буде замінено на GDDR6

Поки всі очикують, що відеокарти GeForce RTX 50 отримають пам’ять GDDR7, Nvidia збирається замінити пам’ять GDDR6X на більш повільну GDDR6 в актуальних відеокартах.

В першу чергу джерела говорять про RTX 4070, але заміна може торкнутися інших моделей. При цьому, наскільки масовим буде процес, неясно. Зміни очикують вже в серпні, можливо на деякий час в магазинах асортимент таких карт суттєво знизиться, оскільки заміна пам’яті вимагає також змін у кристалі самого GPU й ряду апаратних та програмних налаштувань.

Хоча зараз Nvidia робить акцент саме на RTX 4070, але в тій чи іншій мірі проблема може торкнутися і старших карт компанії, які використовують GDDR6X. Заміна пам’яті також позначиться на продуктивності, оскільки розігнати GDDR6 до частоти 21-23 ГГц не вийде. Можливо, Nvidia намагатиметься це компенсувати підвищенням частот GPU, але може бути і так, що карти просто стануть слабшими.

Причина всіх цих змін – дефіцит пам’яті GDDR6X, хоча не дуже зрозуміло, через що він виник. Можливо тому, що виробники пам’яті перенаправляють все більше потужностей на випуск HBM, яка потрібна для прискорювачів ІІ. Вона набагато маржинальніша. Можливо, ослаблені карти з’являться лише на якихось окремих ринках. Але в будь-якому випадку, якщо збираєтеся купувати RTX 40 в найближчому майбутньому, уважно вивчіть потенційну покупку.

Please wait...
Теги: , , , , , , , , ,
0
0 Комментарий
guest

Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Наверх