Чергова революція від Ілона Маска і Tesla? Представлено роботаксі CyberCab – взагалі без керма та педалей

Ну ось Ілон Маск з Tesla і показали ті самі роботаксі, які нібито мають перевернути світ.

Машину назвали CyberCab, і вона має коштувати менше 30 000 доларів. Звучить дуже смачно, але все ж реальність, як ми знаємо з інших запусків Tesla, може бути іншою. Тим паче, що виробництво машин у кращому разі стартує в 2026 році, і навіть сам Маск зазначив, що може і в 2027.

У нас поки що немає всіх параметрів CyberCab, тому давайте пройдемося по тому, що відомо. Машина електрична, само собою. Машина без керма і педалей спочатку. Це вкрай важливо, тому що концепти ми бачили у великій кількості, але ніхто поки що не анонсував такий автомобіль таким чином, щоб саме цілити в конкретні дати запуску серійної версії.

Проблема навіть не в тому, що автопілот Tesla хоч і крутий, все одно далеко не ідеальний. Проблема в регуляторах. Навіть якби автопілот був умовно ідеальним, поки відповідні державні органи не дадуть добро, такі автомобілі масово на дорогах на з’являться. А чи буде це питання вирішено до 2026-2027 року, абсолютно неясно. Дуже може бути, що і не буде. Згадайте Amazon з їхніми дронами для доставки. Там регулювання чекали багато років, потім його ввели, але дуже суворе, і проєкт досі не реалізовано, хоча минуло близько 10 років!

А з безпілотними авто все буде ще суворіше, тож, суто на мій погляд, у зазначені терміни навіть у США масовою ця історія стати не зможе.

Але повернемося до машини. Вона доволі велика, але лише двомісна. Багажник, мабуть, великий, але його не показали. Само собою, оскільки це саме таксі, машина орієнтована виключно на міські поїздки. Це означає, що якийсь космічний запас ходу їй не потрібен, як і низка інших особливостей.

Машину, за задумом Маска, зможе купити будь-хто і відправити заробляти самостійно. Але для цього теж потрібно, щоб були відповідні дозволи та регуляції.

Ще несподівано показали невеликий автобус Robobus/van, але тут взагалі без подробиць.

Please wait...
Теги: , , , , , , ,
0
0 Комментарий
guest

Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Наверх