Це Extravehicular Activity (EVA) Suit. Новий космічний скафандр від SpaceX

Компанія SpaceX представила новий скафандр для космонавтів. Називається він Extravehicular Activity (EVA) Suit. Це не якась розробка майбутнього. Компанія каже, що скафандри будуть випробувані в рамках місії Polaris Dawn, яка очікується пізніше цього року.

Під час п’ятиденної місії екіпаж виконає перший в історії SpaceX вихід у відкритий космос, який стане першим в історії комерційним виходом космонавтів у відкритий космос. А ще він також стане першим випадком, коли чотири астронавти одночасно опиняться у відкритому космосі. Тобто одразу кілька досягнень за одну місію, і все це у межах приватної космонавтики.

Шолом скафандра друкується на 3D-принтері та містить проекційний дисплей та камеру. Вже схоже на те, що ми бачимо у фантастичних фільмах. На екран буде виводитись важлива інформація про такі параметри, як тиск у скафандрі, температура, вологість тощо. SpaceX зазначає, що основна конструкція скафандра EVA є масштабованою, що дозволяє робити варіанти для людей різної комплекції.

Хоча Polaris Dawn стане першим випадком, коли скафандр SpaceX буде використаний на низькій навколоземній орбіті, кінцева доля скафандра лежить набагато далі від нашої рідної планети. SpaceX говорить про бази на Місяці та міста на Марсі, будівництво яких вимагатиме розробки масштабованої конструкції для мільйонів скафандрів, необхідних для того, щоб зробити життя багатопланетним. Щоправда, якщо умовна база на Місяці — це все технічно реалізовано в найближчому майбутньому, то до міст на Марсі явно зміниться далеко не одне покоління скафандрів, і навіть для першого пілотованого польоту до Марса, швидше за все, будуть використовуватися зовсім інші розробки.

Please wait...
Теги: , , , , , , ,
0
0 Комментарий
guest

Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Наверх