Ця зброя Intel проти Apple M та Snapdragon X. Представлені дуже енергоефективні мобільні процесори Lunar Lake

AMD представила Ryzen 9000 для настільного сегмента, а Intel анонсувала мобільні Lunar Lake. І вони дуже цікаві.
Анонс Intel містить більше даних про архітектуру, але не містить інформації про конкретні моделі CPU, які, як ми вже знаємо, будуть називатися Core Ultra 200V.

Сама Intel каже, що Lunar Lake були розроблені для забезпечення революційної для архітектури x86 енергоефективності. Для цього нові CPU отримали великі та малі ядра та iGPU на основі нових мікроархітектур. Зокрема, тут використовуються великі ядра Lion Cove, малі ядра Skymont та графічне ядро ​​Xe2 (Battlemage). Крім того, в конфігурацію входить блок NPU з продуктивністю 48 TOPS, що відповідає показникам нових Ryzen AI 300 (у них 50 TOPS).

Великі ядра Lion Cove забезпечують у середньому на 14% більший показник IPC, ніж Redwood Cove. Малі ядра Skymont забезпечують у 1,68 рази більшу продуктивність, ніж малі ядра у Meteor Lake. При цьому тепер навіть великі ядра не підтримують Hyper-Threading. Так, більш ніж через 20 років з моменту анонсу цієї технології гіперпоточності Intel від неї відмовляється. У настільних Arrow Lake-S її, схоже, також не буде. iGPU з вісьмома ядрами Xe має бути швидше за GPU в Meteor Lake у півтора рази. Крім того, у завданнях AI його продуктивність досягає 67 TOPS, тобто сумарна продуктивність всього CPU перевищує 100 TOPS.

Максимальна конфігурація, яку можуть запропонувати Lunar Lake, передбачає наявність чотирьох великих та чотирьох малих ядер. Крім того, Lunar Lake отримали оперативну пам’ять, розпаяну із CPU на одній підкладці. Її може бути 16 чи 32 ГБ.

Ноутбуки на основі Lunar Lake вийдуть цього року, але точної дати поки що немає.

Please wait...
Теги: , , , , , , ,
0
0 Комментарий
guest

Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Наверх