Garmin та Huawei продовжують роботу в Росії

У той час, коли більшість світових компаній, не чекаючи офіційної заборони або санкцій, припиняють всю роботу на території РФ та співпрацю з російськими компаніями, деякі всесвітньо відомі бренди продовжують робити вигляд що нічого не сталося, або навіть поглиблювати співпрацю.
Garmin не тільки не припинив своєї роботи в Росії, але ж навіть не висловив своєї підтримки Україні, чи засудження війни на жодній зі своїх соціальних сторінок, наче нічого не відбулося. Треба згадати, що не так давно Garmin у своїх мапах зазначал Крим як частину РФ. Що є досить дивно, враховуючи те, що компанія зареєстрована у США, та частина її продукції підпадає під визначення «подвійного застосування» тобто може бути використовувана як цивільними, так і військовими.
Вчора сталася гучна подія, найкращій футболіст світу 2021 за версією FIFA, Роберт Левандовський достроково припинив співпрацю з Huawei. Треба зазначити, що футболіст співпрацював з китайським виробником електроніки з 2015 року. Про припинення співпраці заявив представник польського футболіста.
«Хочу повідомити, що сьогодні ми прийняли рішення припинити маркетингову співпрацю між Робертом Левандовским та маркою Huawei. Таким чином, реалізацію всіх рекламних проектів з нашого боку призупинено», – сказав менеджер Лєвандовського Томаш Завісляк.
Розрив співпраці став результатом повідомлень про співпрацю Huawei з РФ. Серед інших, британська «Daily Mail» повідомляла, що китайська компанія Huawei допомагає Росії стабілізувати ІТ-системи після атак хакерів, які протистоять війні в Україні. У компанії цю інформацію спростовують і запевняють, що це фейкові новини.
Слід зазначити, що іноземні компанії виходять з ринку Росії керуючись доси прагматичними речами. Такими, як небажання потрапити під діючі чи майбутні санкції, або втратити свої активи через непередбачувані дії російської влади, та сумнівом що цей ринок після санкцій взагалі буде існувати у майбутньому. Також добровільний та завчасний вихід на фоні безпрецедентної світової підтримки Україні надає таким компаніям великих медійних та іміджевих бонусів.
Але, можливо, Huawei що вже декілька років сам під санкціями США, вирішив що інші ринки для нього втрачено, то ж вони незважаючи на ризики можуть стати монополістами ринка у Росії, а враховуючи що фактично компанія є державною власністю Китаю, їх може не хвилювати знецінення та неліквідність рубля, бо, як ми пам’ятаємо з історії, між навіть підсанкційними странами існував бартер. Так СРСР розраховувався кораблями за PEPSI, то ж чому РФ не міняти нафту або газ на смартфони?

Please wait...
Теги: , , , , , , , ,
0
5 Комментарий
Сначала Новые
Сначала Старые Популярные
guest

Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Анатолій
Анатолій
2 лет назад

Будь-ласка, залишайте посилання на джерела!!!

Please wait...
Петро
Петро
2 лет назад

Шановний, Ви намагаетесь апщатись з петухамi
Oni такого не розумiють
Iм треба казать слава бандерi та кукарiку

Або пропонувать 8===э
Це як тризуб тiko вбок

Please wait...
Андрій
Андрій
2 лет назад

Адін нарот іді нахуй

Please wait...
Матюгальник-некрещёный
Матюгальник-некрещёный
2 лет назад

Распятый мальчик может спать спокойно, все 8 лет о нем ни кто не вспоминал…
пищи есщо… скрепы…нам нужны скрепы… больше скреп…

Please wait...
Матюгальник-некрещёный
Матюгальник-некрещёный
2 лет назад

Россия иди на Хуйвей

Please wait...
Наверх

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: