Хочете Siri на ChatGPT у своєму iPhone – купуйте iPhone 16 або iPhone 15 Pro/Pro Max. Старі смартфони не підтримуватимуть нові функції AI

Трохи більше ніж через тиждень Apple представить iOS 18 та інші нові версії операційної системи, приділяючи значну увагу наданню функцій штучного інтелекту своїм клієнтам на системному рівні. Очікується, що Apple використовуватиме комбінацію внутрішнього пристрою та хмар для обробки AI. Але клієнтам може знадобитися найновіше та найкраще, щоб мати можливість використовувати ці нові функції. Марк Гурман пише, що багато майбутніх систем штучного інтелекту на пристроях потребуватимуть найновіших високоякісних моделей iPhone 15 Pro та Pro Max.

Це означатиме, що для використання кожної нової функції iOS 18 клієнти повинні будуть володіти найновішими високоякісними iPhone 16 чи iPhone 15 Pro/Pro Max з чіпом A17 Pro. Пам’ятайте, що дешевші iPhone 15 і iPhone 15 Plus працюють на старішому чіпі A16. Мінімальна вимога A17, ймовірно, частково є результатом сегментації маркетингу продукту, коли Apple збільшує привабливість моделей вищого класу, і частково результатом технічних вимог. A17 оснащений значно швидшими ядрами CPU та GPU, а також новим 16-ядерним NPU на 35 TOPS. Інтегрована оперативна пам’ять на чіпі також зросла з 6 ГБ до 8 ГБ.

До того моменту, коли iOS 18 стане доступною для громадськості, ймовірно, у вересні, серії iPhone 15 Pro виповниться рік, і Apple представить модельний ряд iPhone 16 2024 року, який, безсумнівно, підтримуватиме всі функції iOS 18 і, можливо, навіть матиме додаткові ексклюзивні можливості AI. Очікувані системні вимоги для Mac і iPad здаються дещо більшими, і Гурман припускає, що обмеженням може бути чіп M1. Це було б ще з Apple Silicon Mac 2020 року та iPad Pro 2021 року або пізніших моделей.

З обмеженням у M1 усі моделі iPad і Mac матимуть щонайменше 8 ГБ оперативної пам’яті, що може виявитися основним обмежуючим фактором. Якщо потужність Neural Engine була вузьким місцем, то тільки новіші чіпи M3 або M4 мають такий же потужний Neural Engine, як той, що є в iPhone 15 Pro.

Please wait...
Теги: , , , , , , ,
0
0 Комментарий
guest

Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Наверх