iFixit припиняє співпрацю з Samsung

Компанія iFixit оголосила про те, що припиняє співпрацю із Samsung.

Що це означає і про яке співробітництво взагалі йдеться? Суть у тому, що два роки тому компанії оголосили про ініціативу Samsung Repair Hub. В рамках цієї ініціативи iFixit отримувала доступ до оригінальних запчастин Samsung та документації з ремонту. Натомість iFixit пропонувала своїм клієнтам набори для ремонту, інструменти, документацію тощо. Але тепер все – більше цього не буде. І все через Samsung.

Ось як пояснює це рішення сама iFixit.

Намагаючись побудувати цю екосистему, ми постійно стикалися з перешкодами, які змушували нас сумніватися у прагненні Samsung зробити більш доступним ремонт. Ми не могли постачати деталі до місцевих ремонтних майстерень за цінами та у кількостях, які мали сенс для бізнесу. Ціни на деталі були настільки високими, що багато споживачів воліли замінювати свої пристрої, а не ремонтувати їх. А конструкція пристроїв Samsung містила дуже багато клею, що, на жаль, змушувало нас продавати батареї та екрани попередньо склеєними зв’язками, а це збільшувало вартість.

Насилу ми вирішили припинити нашу співпрацю з Samsung. Незважаючи на величезні зусилля, підхід Samsung до ремонтопридатності не відповідає нашій місії. Це означає таке:

З червня 2024 року iFixit більше не буде призначеним стороннім дистриб’ютором запчастин та інструментів Samsung.

Крім того, з наступного місяця у нас більше не буде обмеження на кількість деталей Samsung у сім деталей на одну ремонтну майстерню на квартал.

Жодна існуюча інформація не буде видалена з iFixit, але ми не будемо безпосередньо співпрацювати з Samsung при розробці нових посібників.

Ми продовжимо продавати деталі та ремонтні комплекти для пристроїв Samsung, купуючи OEM-запчастини, коли вони доступні, і чітко вказуючи, чи є деталі оригінальними чи неоригінальними. Так само, як ми робимо у випадку Apple.

Що це означає для нас із вами? Загалом майже нічого. З практичної точки зору це важливо у тих країнах, де iFixit продає свою продукцію. Однак нам з вами з цього можна зробити висновок про те, що пристрої Samsung не особливо ремонтопригоди і компанія не зацікавлена в поліпшенні цього показника.

Please wait...
Теги: , , , , ,
0
0 Комментарий
guest

Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Наверх