Ілон Маск представив свою заміну ChatGPT, тільки з гумором та без цензури. Це називається Grok

Компанія Ілона Маска xAI учора запустила свого чат-бота Grok, який можна назвати прямим конкурентом для ChatGPT. Поки що доступ до AI має невелика група користувачів соціальної мережі X (хто пропустив, це був Twitter). Обов’язковою умовою є наявність платної підписки X Premium+ вартістю 16 доларів на місяць. Після виходу із стадії бета-тесту Grok так і залишиться доступним лише передплатникам платного тарифу.

Як сказано на сайті проекту, Grok — це штучний інтелект, створений на зразок «Автостопом по галактиці», призначений для того, щоб відповідати практично на всі питання і, що набагато складніше, навіть підказувати, які питання ставити. Окремий акцент зроблено на почуття гумору. Grok нібито здатний відповідати дотепно, а ще має деякі бунтарські здібності, хоча поки незрозуміло, у чому вони виражаються.

Унікальною особливістю Grok та відмінністю його від інших подібних чат-ботів є доступ AI до інформації про світ у режимі реального часу через платформу X. Крім того, автори кажуть, що AI відповідатиме на гострі питання, на які інші чат-боти зазвичай не відповідають через вбудовані заборони. До речі, там же на сайті написано, що термін навчання AI в рамках бета-тесту становитиме два місяці.

Компанія xAI також публікує порівняльні результати тестування Grok, з яких випливає, що поточна версія перевершує інші моделі у своєму обчислювальному класі, включаючи ChatGPT-3.5 та Inflection-1. При цьому GPT4 все ж таки відчутно краще, але лише за рахунок навчання з використанням значно більшого обсягу даних та обчислювальних ресурсів.

Please wait...
0
0 Комментарий
guest

Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Наверх

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: