Intel хоче продати вам старі процесори під новими назвами, ще й піднявши ціни

Процесори Intel скоро подорожчають і відчутно. Компанія сама оголосила про це нещодавно після публікації свіжого фінансового звіту, який виявився дуже поганим, а тепер з’явилися подробиці.

Загалом подорожчають CPU на 10-20%. А ще подорожчають і материнки. Нові ціни діятимуть колись у четвертому кварталі. Логічно було б, щоб нові процесори Raptor Lake, які представлять найближчим часом, вже були з новими цінами, хоча Intel може піти на хитрість: анонсувати новинки зі “старими” цінами, а потім буквально за кілька тижнів їх підняти. Загалом, майте на увазі.

А ще майте на увазі, що серед нових процесорів будуть старі. 27 вересня Intel представить лінійку Core 13-го покоління під назвою Raptor Lake. Швидше за все, спочатку нам покажуть лише старші CPU з розблокованим множником, а решту доведеться чекати до січня, як це було з Alder Lake. Але суть у тому, що новими у новому сімействі будуть далеко не всі CPU.

Intel для новинок буде використовувати три види кристалів, і лише один новий. На ньому буде збудовано все, що починається з Core i5-13600K. Все що молодше, навіть якщо це також Core i5, але, наприклад, Core i5-13400, все буде просто перейменованим поточним поколінням. І хоча принципових відмінностей немає, все ж таки Raptor Lake отримали збільшений кеш L2, підвищені частоти і більше малих ядер. Загалом, якщо хочете дочекатися якогось умовного Core i3-13100, можете сміливо брати Core i3-12100 або щось з AMD.

Please wait...
Теги: , ,
0
0 Комментарий
guest

Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Наверх