Intel представила нові процесори Raptor Lake. Швидше за все, вони дуже гарячі

Компанія Intel представила свої нові процесори Raptor Lake. Як і минулого разу, зараз показали лише старші моделі від Core i5K, а решта з’явиться лише на початку 2023 року, як і мобільні чіпи.

Давайте спочатку параметри та ціни.

Якщо хтось пропустив, у Raptor Lake ті ж максимум 8 великих ядер, але малих тепер до 16 штук. Так що той же Core i7-13700K по суті аналогічний Core i9-12900K, тільки з покращеннями та підвищеними частотами. А ще Intel практично не чіпала ціни, що дуже круто. Але є велике АЛЕ. Сама компанія нещодавно попереджала, що ціни підніматиме. А тут анонс новинок, а ціни не підняли. Можливо буде так, що це зробили спеціально: заявили зараз смачні ціни, а через місяць Intel їх підніме, і ситуація дуже зміниться. Але поки що маємо, що маємо.

Загалом ціни поки не змінилися, зате ядер побільшало, а частоти сильно зросли. Тести, що втекли в мережу, показують, що продуктивність теж зросла дуже значно. Правда, вже Alder Lake були дуже гарячими, а що буде з новинками, враховуючи той самий техпроцес? Думаю, там все буде дуже погано, але такі тенденції ринку.

А ще Intel пообіцяла наступного року випустити процесор із частотою 6 ГГц! Швидше за все це буде Core i9-13900KS з ціною десь близько 750 доларів. Що там за пічка, взагалі страшно уявити.

До речі, якщо ви думаєте почекати, щоб купити якийсь умовний Core i3-13100, то, можливо, сенсу цього особливо робити немає. Справа в тому, що повноцінно новими будуть лише ці CPU, які представили вчора. А решта молодших моделей — це лише перейменовані Alder Lake з трохи підвищеними частотами. Все тому, що новий кристал Intel зробила лише один, і лише для топових моделей. І лише у них нові великі ядра з покращеною архітектурою. Щоправда, молодші Raptor Lake можуть стати кращими за аналогічні Alder Lake за рахунок того, що старші моделі Intel переведе в молодші і дасть їм більше ядер, але щось сумніваюся.

Please wait...
Теги: , , , ,
0
1 Комментарий
Сначала Новые
Сначала Старые Популярные
guest

Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
trackback
Відеокарта Intel Arc A770 нарешті представлена і готова до виходу на ринок – Keddr.com
1 год назад

[…] з новими процесорами Intel нарешті повноцінно представила свою топову […]

Наверх

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: