Ласкаво просимо до Інтернету 2.0. Google та Microsoft інтегрують у свої продукти чат-ботів на основі штучного інтелекту

Отже, можливо, нам варто запам’ятати цей момент, бо, швидше за все, ми стоїмо на порозі глобальних змін Інтернету.

Компанії Google і Microsoft розпочали боротьбу на новому полі чат-ботів, і це явно сильно змінить наші методи взаємодії з інформацією.

Почнемо з Google, тому що вона формально була першою. Днями вона представила Bard – експериментальний сервіс розмовного штучного інтелекту. Можна говорити, що це також чат-бот, як і ChatGPT. В основі Bard лежить мовна модель LaMDA, яку один із фахівців Google нещодавно назвав розумною. Його, до речі, після цього звільнили, що наводить на думки, але, гадаю, створювати нову теорію змови ми не будемо.

Отже, Bard вже доступний деяким обраним користувачам у рамках тестування, а нам з вами вдасться з ним ознайомитись вже найближчими тижнями.

Відразу після Google своє бачення показала Microsoft, анонсувавши новий пошук Bing та браузер Edge. Якщо точніше, вони не нові, а просто в них інтегрували мовну модель. Зазвичай кажуть, що Microsoft використовує ChatGPT, але це не зовсім так.

Нагадаю, Microsoft підписала з OpenAI, які й створили ChatGPT, угоду про співпрацю, яка має на увазі інвестиції у розмірі 10 млрд доларів. Натомість Microsoft отримала мовну модель нового покоління. Тобто не ту, на якій засновано ChatGPT, а наступну. Начебто це GPT-4, але в прес-релізі це не було вказано.

Так от, у Bing просто додали чат-бота, який працює окремо від пошуку, загалом дублюючи його. У Edge все те саме, але на рівні всього браузера в цілому.

Для всіх це теж стане доступним найближчим часом. І це явно змінить Інтернет, оскільки подібні системи зараз інтегруватимуть скрізь просто космічними темпами. До речі, буде цікаво подивитись, що робитиме Apple, оскільки своєї розробки подібного класу у компанії, мабуть, немає, а інтегрувати у свою екосистему щось чуже Apple не факт, що стане.

Please wait...
Теги: , , , ,
0
0 Комментарий
guest

Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Наверх

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: