Не подобається ні GeForce, ні Radeon, ні навіть Intel Arc? У найближчому майбутньому на ринку може з’явитися ще один виробник відеокарт

Довгий час на ринку відеокарт були лише AMD та Nvidia, але два роки тому до них приєдналася Intel. Можливо, найближчим часом на нас чекає чергове поповнення.

Свої відеокарти може розпочати випуск Arm. Так, та сама, яка у всіх наших смартфонах. Причому можна було б подумати, що Arm візьметься за сегмент AI, як дуже прибутковий і хайповий на даний момент, але повідомляється, що розробляють саме ігрові споживчі GPU, що не може не радувати.

Що це будуть за GPU, поки що можна лише гадати. Жодних подробиць немає, та й чекати, мабуть, доведеться ще кілька років мінімум. Але важливо те, що Arm тут не новачок, адже вона давно розробляє еталонні GPU Mali та Immortalis. Звичайно, це ще не означає, що компанія зможе легко і просто створити щось, що зможе конкурувати з AMD та Nvidia, але плацдарм у Arm величезний.

Можна припустити, що компанія не полізе відразу у верхній сегмент, а зробить, як Intel, тобто випустить карти середнього сегмента. Вони менш маржинальні, проте продаються в набагато більших обсягах, та й створювати такі GPU набагато простіше.

Отримати четвертого гравця на ринку буде дуже круто, бо конкуренція — це завжди плюс як для користувачів, так і ринку загалом. Головне, щоб продукт вийшов хоча б непоганим, що дасть шанс на появу наступних поколінь.

Please wait...
Теги: , , , , , , , , ,
0
0 Комментарий
guest

Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Наверх