Нові iPad Pro, які представлять вже через тиждень, будуть потужнішими за базові MacBook Pro? Планшети можуть першими отримати SoС M4

Якщо ви збираєтеся купити собі iPad Pro, можливо, варто почекати нове покоління. Згідно з новими даними, нові планшети можуть зненацька отримати нову SoC Apple M4.

Про це пише Марк Гурман – відомий інсайдер та журналіст Bloomberg. Інших подібних чуток ми не чули, так що все ж таки є сумніви, але джерело в цілому надійне. До того ж, чекати залишилося недовго — планшети мають показати вже 7 травня. Там ще й стілус Pencil 3 нібито буде зі зворотним тактильним зв’язком.

Так от, а звідки взагалі M4, якщо актуальними зараз є M3, а iPad Pro взагалі спираються на M2? До того ж, раніше Apple не випускала нові SoC Apple M спочатку на планшетах. Вся суть у штучному інтелекті. Apple зараз сильно відстає від ринку в цьому напрямку, причому як за ПЗ, так і за залізом. І ось M4 нібито потрібна, щоб наділити нове покоління iPad Pro потужним NPU для завдань AI. Не виключено, що M4 взагалі мало відрізнятиметься від M3, зате отримає набагато потужніший блок NPU. Наскільки вiн буде реально потрібен — питання, щоправда, відкрите.

Якщо що, M3 дебютувала тільки півроку тому, але у різного роду Mac. Цілком ймовірно, що Mac на M4 доведеться чекати до кінця року, так що не можна буде говорити, що всі поточні MacBook різко перетворилися на гарбуз хоча б з погляду маркетингу. Важлива ще одна річ. iOS 18, зважаючи на всі чутки, отримає безліч функцій AI, але нам про них повноцінно розкажуть лише на WWDC влітку. А якщо нові iPad Pro отримають M4 з упором на AI, можливо, дещо Apple розкриє вже зараз під час анонсу.

Please wait...
Теги: , , , , , ,
0
0 Комментарий
guest

Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Наверх