Nvidia DLSS навчиться генерувати текстури, цілі об’єкти та навіть готових персонажів для ігор

Технологія Nvidia DLSS вміє підвищувати роздільну здатність зображення в іграх, а в третій генерації і малювати цілі кадри. Виявляється, далі може бути ще цікавішим, і про це розповів голова компанії Дженсен Хуанг.

Майбутні версії DLSS можуть використовувати штучний інтелект для генерування текстур і об’єктів, серед іншого, потенційно запроваджуючи ще одну велику зміну гри, яка може значно вплинути на ігрову індустрію.

Виступаючи в новому інтерв’ю, генеральний директор NVIDIA Дженсен Хуанг дав деякі натяки щодо того, які майбутні версії DLSS можуть мати. Зараз ШІ використовується для нейронної графіки, генеруючи пікселі на основі кількох вхідних пікселів (Super Resolution) і для генерації кадрів (Frame Generation), але в майбутньому можна буде навіть генерувати текстури та об’єкти i об’єкти можуть бути навіть нижчої якості, і їх можна зробити кращими за допомогою ШІ. Крім того, можна буде навіть генерувати персонажів в іграх, маючи, наприклад, серед групи з шести персонажів двох справжніх, а інші можуть бути ШІ тривалого використання.

Це дуже схоже на заяву, зроблену у вересні 2023 року віце-президентом Nvidia з досліджень прикладного глибокого навчання Браяном Катанцаро, який оцінив, що DLSS 10 може забезпечити повну нейронну рендеринг в іграх! Тобто гра взагалі повністю створюється тут і зараз через AI на вашій відеокарті. Правда, навряд чи ми цього хочемо, але мало куди на той час доросте AI.

Ігри будуть створені за допомогою штучного інтелекту, вони матимуть штучний інтелект всередині, і ви навіть змусите ПК стати штучним інтелектом за допомогою G-Assist. Ви можете використовувати ПК як помічника зі штучним інтелектом, щоб допомогти вам у грі. GeForce є найбільшим ігровим брендом у світі, ми бачимо, що він лише зростає, і багато з них у певній мірі мають ШІ. Ми не можемо дочекатися, щоб його отримало більше людей.

Хоча генеральний директор Nvidia не уточнив, чи буде якась із цих функцій серед тих, які пропонує DLSS 4, буде дуже цікаво подивитися, що нова версія технології запропонує на додаток до вищезгаданих Super Resolution, Frame Generation і Ray Reconstruction представлено в основних попередніх версіях. Оскільки нове покоління графічних процесорів буде запущено пізніше цього року, можливо, не знадобиться багато часу, щоб дізнатися, що чекає на технологію Nvidia та як штучний інтелект продовжуватиме впливати та, можливо, формувати ігри в майбутньому.

Please wait...
Теги: , , , , , , , , ,
0
0 Комментарий
guest

Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Наверх