Оновлена програма “єПідтримка” – 6500 гривень для тих, хто залишився без роботи

Про це стало відомо з офіційного звернення прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля. Багато наших громадян втратили не тільки роботу, але й більшу частину своїх заощаджень, а деякі – навіть домівки. Тому було прийнято рішення, за дорученням Президента України, запустити оновлену програму «єПідтримка», яка, як і раніше, буде працювати через додаток «Дія».
У рамках цієї програми підприємці, а також наймані працівники зможуть отримати одноразову виплату на картку “єПідтримка” в розмірі 6500 гривень. На сьогоднішній день отримують таку підтримку люди з територій, на яких проходять активні військові дії.

Нагадаю, що під ці критерії підпадають наступні області: Сумська, Харківська, Чернігівська, Запорізька, Донецька, Луганська, Чернігівська та Київська.

Також є певні умови отримання виплати. По-перше, підтримку може отримати ФОП 1-4 групи, які сплатили ЄСВ за 4 квартал 2021 року або загалом за 2021 рік.

По-друге, підтримку отримають усі наймані працівники, за яких було сплачено ЄСВ за 4 квартал 2021 року, або загалом за 2021 рік, окрім працівників державної служби, бюджетних установ або фондів загальнообов’язкового державного страхування.

На данний час є деяка затримка при отриманні коштів. Багато моїх знайомих, які підпадають під усі критерії, отримують сповіщення, що «Ви не можете отримати підтримку».

Але панікувати не треба, бо усі, хто повинен отримати виплату – отримають її. На це з державного бюджету було виділено близько 21,5 млрд гривень.

Так, це невеликі гроші, проте на базові потреби має вистачити. А далі, як каже Денис Шмигаль, ми всі повинні працювати заради України та перемоги! Навіть якщо ви зараз знаходитесь у незнайомій для себе області – зверніться до тер.оборони або голів міських/сільських рад, можливо їм потрібна саме ваша допомога. Тож, приймаємося до роботи!

Please wait...
Теги: , , , , , , , , ,
0
0 Комментарий
guest

Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Наверх

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: