Південний фронт

Map by Nathan Ruser


До вашої уваги ситуація, що склалась на південному фронті.
У багатьох, мабуть, виникає два питання: чому ворог досяг на цьому напрямку найбільшого просування та успіху у захопленні населених пунктів, та чому при цьому ми не бачимо таких тотальних руйнування як у Києві та Харкові?
Тож почнемо з першого. Успіх ворога на південному напрямку зумовили декілька факторів, як то: у тимчасово окупованому Криму ще з 2014 року були зосереджені найбільш боєздатні підрозділи армії РФ, які ще минулого року було посилено переведенням на постійне базування ще двох військових частин з материкової Росії. З території півострова також було завдано удару крилатими ракетами по військовій інфраструктурі Очакова, Одеси та Миколаєва. Командування південного угруповання ЗСУ виявилось неготовым ( за невідомих на даний час причин ) до прориву з Криму, то ж спротив почали чинити лише наприкінці першого дня вторгнення у районі Херсон — Олешкі ( де знаходиться один з ппд ЗСУ ), також за інформацією наданою главою патрульної поліції України, начальник Миколаївської поліції самоусунувся від виконання обов’язків ( на зараз вже новий призначений очільник поліції ). Усі ці фактори і спричинили відносний успіх загарбників на цій ділянці фронту.
Але ж чому попри це ми не бачимо тих руйнувань що у інших містах? Причина полягає у ландшафті, степ надає нашим збройним силам перевагу у розвідці, авіації ( РФ не зруйнували наше ПВО ), БПЛА та артилерії. Тобто ворог невзмозі зосередити велике угруповання для атаки на Миколаїв, колони ворожої техніки знищуються на марші, і локальні прориви техніки та десант — ліквідують сили ТРО то ЗСУ. На сьогодні, зайшовши у глухий кут ворог вдався до хаотичного обстрілу Миколаєва с РСЗО, при цьому здійснює це відносно невеликими угрупованнями, які після 1-2 залпів знищуються ЗСУ артилерією або авіаударом.
Складна ситуація у Херсоні та Новій Каховці склалось через те, що ворог базується серед житлової забудови, та на дамбі, що унеможливлює завдання по ним ураження силами авіації чи артилерії, а проведення операції піхотою в умовах міської забудови, спричинить значних втрат серед особового складу та цивільних. Звільнення цих міст стане можливе лише за умови відрізання ворога від постачання з Криму.
Також зверніть увагу на карту — у зонах, та дорогах що відмічені червоним — пересування є небезпечним для життя!
Такою є ситуація на 7 березня 2022 року.

Please wait...
Теги: , , , , , , , ,
0
0 Комментарий
guest

Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Наверх

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: