PlayStation 5 Pro – це рівень RTX 4070? З’явилися подробиці про нову приставку Sony

Цього року вийде Sony PS5 Pro. Це вже майже сто відсотків. І, схоже, тепер ми теж майже на 100% знаємо, якою вона буде.

Днями в мережу злили інформацію з порталу розробників PlayStation, де є дані про параметри приставки. Отже, найважливіше: PS5 Pro в растровій потужності буде на 45% продуктивніша за PS5. Чи багато це чи мало? Порівняти з парою PS4 та PS4 Pro складно, тому що прямих таких даних немає. Але можна по аналогії. Якщо PS5 за своєю продуктивністю приблизно відповідає RTX 4060, то PS5 Pro повинна бути близька до RTX 4070. Це все ще далеко від потужності RTX 4080 або тим більше RTX 4090, але це вже набагато вище середнього по лікарні. Якщо що, судячи з Steam, найпопулярніше у геймерів – це RTX 3060, а середнє ще нижче.

Але це не все, чим зможе похвалитися PS5 Pro і чим приваблюватиме покупців. Продуктивність трасування променів зросте не на 45%, а у 2-3 рази, а в деяких іграх навіть у 4 рази! Тобто, якщо PS5 в умовній грі з трасуванням променів видає середні 1440p при 30 к/с, PS5 Pro зможе видати не 45 к/с, а всі 60 к/с. Звісно, це приблизно й умовно, але загалом ситуація зрозуміла.

Раніше були дані, що Sony просуватиме PS5 Pro, як приставку, яка дозволить грати в 4K при 120 к/с. Це дуже жирно, враховуючи, що PS5 дає найчастіше лише 30 fps. Але тут набуде чинності ще одна нова технологія. Мова про апскейлер PlayStation Spectral Super Resolution (PSSR). Це заміна FSR, яка спирається машинне навчання. Вона має бути набагато кращою та забезпечувати кращу якість. Вона ж повинна дозволити ще більше підвищити продуктивність. У 4K/120fps в AAA-тайтлах я особливо не вірю, але якщо 60 к/с стануть нарешті нормою – вже буде дуже круто. Також повідомляється, що продуктивність GPU складе 33,5 TFLOPS проти 10,3 TFLOPS у PS5, але це саме терафлопси. Це не означає, що нова приставка буде втричі потужніша за стару.

Питання ціни залишається відкритим, а вийде консоль до різдвяного сезону.

Please wait...
0
0 Комментарий
guest

Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Наверх

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: