PlayStation 5 Pro вийде за рік і буде дуже потужною

Поки всі чекають на вихід PlayStation 5 без дисковода (схоже, назву Slim вона не отримає), з’явилися перші дані про PS5 Pro від надійного джерела.

Відомий журналіст та інсайдер Том Хендерсон стверджує, що така консоль Sony вийде вже наступного року. Орієнтовно у листопаді 2024 року. Тобто, через чотири роки після виходу оригінальної PS5. Так, час летить дуже швидко.

Отже, якою ж буде PS5 Pro? Ну точно сильно швидше за поточну приставку. Інсайдер говорить про те, що чіп нової консолі отримає 30 блоків WGP, а це означає 3840 потокових процесорів. Чи це багато?

Ну у PS5 є 2304 потокові процесори, тобто приріст складе близько 67%. Але це приріст за обчислювальними блоками, а що щодо продуктивності? Якщо брати за основу лише параметри GPU, то PS5 схожа на RX 6600 XT або RX 6700, а PS5 Pro буде схожа на RX 6800. В іграх остання випереджає перші дві приблизно на 60% та 40% відповідно. Це немало. Такого приросту має вистачити, щоб забезпечити повноцінні 4K/60fps у більшості ігор без трасування променів. Те, чого так і не змогли досягти PS5 та Series X.

Але цілком можливо, що все буде набагато крутіше. Справа в тому, що в основі PS5 лежить GPU з архітектурою RDNA 2, тому його логічно порівнювати з RX 6000. А ось GPU в PS5 Pro може бути заснований на архітектурі RDNA 3 або навіть RDNA 3.5. А це означає, що до приросту на 40-60% від збільшення кількості обчислювальних блоків потрібно додати приріст від переходу на нову архітектуру. У результаті це може бути рівень RX 6800 XT або RX 6900 XT/6950 XT! Консоль, що дорівнює за потужністю топовим рішенням минулого покоління, — це дуже круто. Як буде в реальності, побачимо, але поки що є надія на вражаючий буст потужності.

До речі, нової Xbox Series X найближчим часом може не бути. Або не бути зовсім. Microsoft нещодавно прямо заявила, що не готує таку приставку на даний момент, а ще випливла заява одного з менеджерів компанії про те, що Series X – це і є проміжне покоління, просто його випустили відразу. Щоправда, суто технічно це марення, але слова не мої.

Please wait...
0
0 Комментарий
guest

Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Наверх

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: