Представлені Sony WH-1000XM5, які стали набагато крутішими, але в чомусь і набагато гіршими

Компанія Sony нарешті представила навушники WH-1000XM5, на які ми так довго чекали. Якщо що, WH-1000XM4 (тут наш обзор) вийшли у 2020 році, а XM3, які досі нескладно знайти у продажу, побачили світ у 2018 році.

Загалом, король помер, нехай живе король! Чи ні?

Насправді, не все так просто. Sony трохи намудрила з новинкою, і в результаті WH-1000XM4 на ринку теж залишається, причому розділяють моделі лише 50 доларів. Тобто WH-1000XM4 залишаються за своєю ціною в 350 доларів, а WH-1000XM5 коштують 400 доларів. Щоправда, купувати XM4 за 350 сенсу немає, тому що на них часто роблять великі знижки.

То чому ж нова модель не замінює стару. Вся справа у низці відмінностей. Я почну з найгіршого. Фактично це єдиний мінус навушників, судячи з оглядів, але для когось це величезний мінус. Навушники не складаються.

Так, ось подивіться фотографії. XM4 чудово складаються, займаючи мало місця, а ось при створенні WH-1000XM5 дизайнерів або інженерів Sony явно покусали їхні колеги з Apple, які створювали AirPods Max. Це погано, тому що навушники займають набагато більше місця, а фірмовий чохол ще й сам по собі дуже великий. Загалом хтось просто через це вже не купить нову модель, а залишиться на старій або вибере стару в магазині.

Але за фактом, це єдиний об’єктивний мінус. Все інше в WH-1000XM5 не гірше або часто набагато краще.

  • Звук. Звук став кращим. Зрозуміло, що це суб’єктивна особливість, але всі пишуть, що краще. Детальніше, чистіше (особливо баси), щільніше. При цьому він менш забарвлений, тому в якихось жанрах комусь XM4 можуть сподобатися навіть більше. Але загалом звук кращий. До речі, драйвери тут на 30 мм, а раніше були на 40 мм. Але це нові драйвери із вуглеволокном. Мабуть, вони реально круті.
  • Шумодав. Він і був чудовий, а став ще кращим. Що там далі за рангом після чудового? Тут до процесора QN1 додали ще V1, в результаті навушники стали краще справлятися з вуличним шумом. А ще тут замість чотирьох мікрофонів аж вісім! Чотири для шумодава та чотири для передачі мови.
  • Передача мови. Відповідно, вона стала кращою. Набагато кращою.

А ще навушники стали зручнішими (коли їх носиш), амбушюри стали м’якшими і комфортнішими, маса знизилася на 4 г, до 250 г, а ось автономність залишилася, як була – 30 годин.

Ось і питається, навіщо Sony зіпсувала конструкцію? Були б ідеальні бездротові навушники, а так багатьом можуть просто не підійти.

Please wait...
Теги: , ,
0
2 Комментарий
Сначала Новые
Сначала Старые Популярные
guest

Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Олександр
Олександр
1 год назад

Чекатиму на огляд. Хоч я і досі користуюсь XM3. Я їм задоволений. Думав придбати 4ті. Із-за функції яка дозволяє під’єднувати два пристрої одночасно. Наприклад смартфон і ноут. Але зараз користуюсь смартфоном Самсунг і приєдную його до ноут і бачу всі вхідні дзвінки і тоді беру слухалку. Але нажаль навушники знімаю.

Please wait...
Славослат
Славослат
1 год назад

Цэ феномiнално, як неспотрошiмï натюгалник!

Please wait...
Наверх

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: