Представлений Google Pixel 7a. Він крутий, але Pixel 6a тепер коштує лише 350 доларів.

Компанія Google учора представила свій “бюджетний” смартфон Pixel 7a. Він став на 50 доларів дорожчим за попередника (тепер коштує 500 доларів), але при цьому майже в усьому краще.

Концепція збереглася: компактний апарат на топовій платформі з відмінними камерами. Але змінилося майже все. По-перше, екран тепер 90-герцевий, як у Pixel 7. Це панель AMOLED на 6,1 дюйми з Full HD+. По-друге, з’явилася бездротова зарядка. Захист від води, до речі, збережено, тому наборчик тут дуже рідкісний.

По-третє, використовується SoC Tensor G2, хоча від Tensor першого покоління мало відрізняється. Акумулятор зменшився буквально на небагато: до 4385 мАг. Крім того, тепер смартфон має 8 ГБ ОЗУ, але все ще лише 128 ГБ флеш-пам’яті, яку розширити не можна, а інших версій немає.

Камери. Вони змінилися, причому обидві. Основна тепер на 64 Мп із оптичною стабілізацією. Перші порівняння показують, що особливих відмінностей від Pixel 6a за якістю немає, а ось Pixel 7 знімає трохи краще. Надширик став ширшим і має роздільну здатність 13 Мп. Фронталка тепер теж 13-мегапіксельна.

Корпус виконаний з алюмінію та пластику, є чотири кольори, але кораловий ексклюзивно для Google Store і не у всіх країнах.

Загалом класний апдейт, але є два але. По-перше, Pixel 7 лише на 100 доларів дорожчий. При ціні в 500 доларів це лише 20%, тобто не так вже й багато. А у Pixel 7 камери кращі, рамка тонша, екран трохи більше, при цьому габарити майже ті ж. Загалом не дуже багато, але можна переплатити. При цьому Pixel 6a залишився у продажу та подешевшав одразу до 350 доларів! Тобто порівняно з ним переплатити за Pixel 7a потрібно вже 40%! Це багато в цьому сегменті. Так, 90 Гц, бездротова зарядка і більше ОЗУ, але в цілому глобально смартфони дуже схожі, та й камера у новинки, схоже, не особливо краща. Так що, як на мене, Pixel 7a вийшов чудовим, але Pixel 6a за 350 доларів – ось це справжній скарб.

Please wait...
0
0 Комментарий
guest

Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Наверх