Представлено нові процесори Intel Core Ultra 200K. Продуктивністю вони не вразять

Ну що ж, ось Intel і представила свої нові настільні процесори Core Ultra 200 лінійки Arrow Lake. Поки що тільки топові моделі з розблокованим множником, а решта вийде в січні.

Несподіванкою анонс не став – майже все ми знали заздалегідь. Давайте почнемо з параметрів.

Як можна бачити, кількість ядер залишилася такою самою, як і в минулому поколінні. Тільки ось підтримки Hyper-Threading тепер немає, так що скільки ядер, стільки і потоків. І, забігаючи наперед, мабуть, частково через це нові CPU не вражають. Взагалі.

Також можна бачити, що частоти нижчі, ніж у минулому поколінні. Чим це обумовлено, неясно, але є ймовірність, що проблемами з Raptor Lake. Intel заявляє, що нові CPU до них не схильні.

TDP не змінився, але Intel каже, що енергоспоживання нижче на величину від скромних 30 Вт до неймовірних 165 Вт. Дуже б хотілося вірити, бо останні роки Intel жеруть неміряно. І підстави вірити є, оскільки нові процесори виробляє не Intel.

Як і Lunar Lake, тут задіяна TSMC. Ба більше, основні кристали TSMC випускає за техпроцесом 3 нм, теж як у Lunar Lake. Останні вже здивували всіх своєю енергоефективністю, тож і новинки теж повинні. Буде цікаво порівняти їх з Ryzen 9000, які теж стали набагато менше споживати і грітися.

Щоправда, продуктивністю нові CPU Intel точно здивувати не зможуть. Навіть за тестами самої компанії новинки лише трохи швидші за минуле покоління, а в іграх Ryzen X3D навіть минулого покоління все одно кращі. Тобто у нас виходить рік, коли в мобільному сегменті ми отримали від двох компаній класні процесори – Ryzen AI 300 і Core Ultra 200V – а в настільному приблизно те саме, що і минулого року, тільки з меншим споживанням. У випадку Intel погіршує ситуацію новий сокет (LGA 1851), через що переходити на ці процесори сенсу дуже мало.

Продажі стартують наприкінці місяця. Ціни приблизно ті самі, як і минулого року.

Please wait...
Теги: , , , , , , , ,
0
0 Комментарий
guest

Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Наверх