Презентація ASUS Zenbook – S 14 (UX5406)

Вчора, першого жовтня, ASUS офіційно представили новий лептоп сімейства Zenbook – S 14 (UX5406). Багато в чому він повторює Zenbook S 16 – про його презентацію ми вже писали і навіть встигли зняти повноцінний огляд – але є і відмінності.

Головна з них – це новий процесор Intel Core Ultra 7 (Series 2) 258V – це 8 ядер\8 потоків з частотою до 4.8ГГц. Максимальне TDP становить 28Вт, максимальна продуктивність NPU – 47 TOPS. Вбудований графічний процесор Intel Arc став на 50% краще. Енергоефективність стала краще на 40%. 

Існує конфігурація і на Intel Core Ultra 9 (Series 2), але наразі офіційні продажі ще не почались. Ще одна відмінність – це ОЗП, що розпаяний вже не на платі, а на проці, максимальний об’єм – 32ГБ, LPDDR5x. Ну і PCIe 4.0 M.2 NVMe накопичувач ємністю до 1ТБ.

Стосовно акумулятора – 72Втг, є підтримка швидкої зарядки до 60% за 49 хвилин та до 27 годин автономної роботи за тестами виробника.

А ще сам ноут менший, бо “14” в назві – це саме про дисплей. Дисплей ASUS Lumina OLED з роздільною здатністю 3К (2880 x 1800), частотою оновлення 120Гц та 100% покриттям DCI-P3 з ΔE < 1. Звісно ж – з купою захистів OLED, щоб він прослужив вам максимально довго.

А далі це характерний Zenbook цього покоління. Це повністю металевий корпус з покриттям Ceraluminum, у двох кольорах – умовно-сірому Zumaia Grey та умовно-білому Scandinavian White. Білий ми вже бачили (автор все ще у захваті), час подивитись на сірий.

Товщина – незмінна, 11мм, а ось вага, зі зірозумілих причин стала менше – 1.2кг. Портів на перший погляд, наче, і небагато, проте вистачить – 2хType-C з підтримкою Thunderbolt 4, USB 3.2 Gen 2 Type-A, HDMI 2.1 TMDS і комбінований мініджек. Тачпад – доволі великий, і непростий як у деяких цьогорічних ноутів ASUS – з підтримкою інтелектуальних жестів для регулювання яскравості екрана, гучності звука та перемотування відео.

Звук – це 4 динаміка (2 НЧ + 2 ВЧ), він від harman\kardon, є підтримка Dolby Atmos.

Клавіатура – це класичний ErgoSense з великими клавішами, впевненим ходом та окремою кнопкою Copilot. А ще без зайвих мов.

Про охолодження тут випарна камера та два вентилятори IceBlade – цікаво буде подивитись, як воно впорається з розпаяною на проці оператвою.

Не забули і про безпеку – є сертифікація MIL-STD-810H, модуль Microsoft Pluton та підтримка Passkeys через Windows Hello, плюс адаптивне блокування та адаптивне затемнення завдяки ІЧ-камерам AiSense.

Ну і на додачу – WiFi7 та Bluetooth 5.4

Саме в цій конфігурації Zenbook S 14 коштує 82499. Чимало. А чи вартий він того – будемо розбиратись в огляді, бо, звісно ж, ноут вже у нас ;)

Please wait...
Теги:
0
0 Комментарий
guest

Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Наверх