Realme показала зарядку для смартфона на 300 Вт. Щоб повністю зарядити апарат, потрібно менше 5 хвилин

Компанія Realme зараз пропонує найпотужнішу зарядку для смартфонів на ринку – 240 Вт. Незважаючи на це, Realme вже готує ще потужніше рішення.

Компанія представила технологію 300-ватного заряджання і навіть показала роботу прототипу. Realme каже, що ця технологія дозволяє заряджати акумулятори мобільних телефонів від 0% до 50% за 3 хвилини, а до 100% менш ніж за 5 хвилин. Демонстрація була короткою, але за 30 секунд набралося майже 15%. Вражає.

Щоправда, неясно, якою ємністю використовуються акумулятори. Наприклад, Realme GT Neo 5 240W має батарею на 4600 мА·год, тобто менше, ніж у середньому ринку. Можливо, 300-ватна зарядка навіть буде сусідити з приблизно такою ж батареєю.

Насправді такі екстремально високі потужності загалом вже зайві. Коли смартфон заряджається за годину, а не дві – це круто. Коли за півгодини замість години це круто. Коли за 15 хвилин замість 30 хвилин — це теж круто, але вже не так критично для більшості. І чим менше час, тим менш важливо це звичайному користувачеві. Так, коли ви можете зарядити смартфон повністю всього за 5 хвилин, це неймовірно вражає. Але наскільки це критично при виборі смартфона, якщо порівнювати із апаратом, який заряджається 30 хвилин?

Please wait...
Теги: , , ,
0
5 Комментарий
Сначала Новые
Сначала Старые Популярные
guest

Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Игорь Феклистов
Игорь Феклистов
1 месяц назад

А зйомна задня кришка та батарея зі швидкою заміною там є? Бо якщо нема, то це чудо – ледь не одноразове. Батарея деградуватиме із надзвуковою швидкістю.

Please wait...
Олександр Ляпота
Администратор
Олександр Ляпота
1 месяц назад

Звідки інфа? Я бачив дослідження, що у китайців, будь їм неладно, батареї не деградують так швидко, як на айфонах, хоча швидкість зарядки в рази вища.

Please wait...
Игорь Феклистов
Игорь Феклистов
1 месяц назад

Інфа – з фізики. Літій дуже не любить температуру. Ось тримай залежність швидкості деградації батарей на основі літія від температури:
https://www.researchgate.net/figure/shows-the-capacity-degradation-curves-at-different-temperatures-Visually-one-can_fig1_334753282
Що нам каже фізика, а конкретніше закон збереження енергії? Правильно. Енергія не може зникнути чи взятися нізвідки. Вона лише може переходити з однієї форми в іншу. Що за законом збереження енергії відбувається з батареєю, котру дуже швидко й потужно заряджають? Правильно. Вона нагрівається. Що абсолютно логічно призводить до швидшої деградації ємності.
Ти бачив дослідження, котрі кажуть, що китайські батареї порушують закони фізики? Ну круто. Лінк даси? Чи це тільки на словах?

Please wait...
Олександр Ляпота
Администратор
Олександр Ляпота
1 месяц назад

Шо ж ти такий агресивний? Я ж не статтю написав, опираючись на свої здогадки і спогади без підтверджень. Я точно бачив тестування і у мене відклалось, що китайці зі швидкими зарядками навчились робити нормально, акумулятор не деградує швидко. Звісно, я не тримав ці дані на саме такий випадок, щоб швидко знайти ))

Please wait...
Игорь Феклистов
Игорь Феклистов
1 месяц назад

Саша, а де агресія? В чому вона полягає? В тому, що я висловлюю абсолютно закономірний сумнів у голослівному твердженні? Ну якщо так, то вже вибачай. Як є.
На даний момент є абсолюно логічна, зрозуміла та інформативна крива залежності темпів деградації від температури. Фізика каже нам, що надлишкова потужність = температура на виході. Без винайдення принципово нових акумулятрних батарей на абсолютно новій елементній базі подолати температурні проблеми не вийде. Бо літій – він такий.

Please wait...
Наверх