Щоб витягнути батарейку в новому iPhone, потрібно буде вдарити її струмом. Apple працює над новою технологією через закон Євросоюзу

Нещодавно ухвалений у Євросоюзі закон зобов’язує виробників смартфонів зробити процес заміни акумуляторів простішим. Проблема в тому, що він не уточнює як саме, але виробники вже взялися щось вигадувати. І Apple, можливо, вже в лінійці iPhone 16 реалізує новий спосіб кріплення батареї.

Зараз батарея iPhone, і не тільки в iPhone, загорнута у фольгу і кріпиться до корпусу або клеєм, або, що краще, за допомогою клейких смужок. Їх досить легко прибрати. Очевидно, це недостатньо легко, на думку Apple, для нового закону ЄС, тому компанія створює те, що називається електрично індукованим відклеюванням.

Суть підходу така, що батарея буде поміщена в металевий корпус. І при подачі на цей самий корпус електричного розряду він буде вистрілюватися з корпусу смартфона. Швидше просто підніматися на міліметр-два, але все одно звучить круто. Щоправда, неясно, як цей заряд подавати, наскільки це безпечно, і наскільки це технічно складно, адже це може зробити смартфон дорожчим.

Але повідомляється, що нібито в лінійці iPhone 16 одна модель вже матиме таку конструкцію. Таким чином Apple протестує технологію перед масовим впровадженням в iPhone 17. Також варто розуміти, що сам процес розбирання смартфона для демонтажу батарейки простіше від цього не стане, саме це є основною проблемою.

Please wait...
Теги: , , , ,
0
0 Комментарий
guest

Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Наверх