Sony робить нову портативну PlayStation. Але доведеться почекати

Компанія Sony, схоже, таки зважилася створювати свою нову повноцінну портативну ігрову приставку. Принаймні, про це говорить надійний інсайдер з каналу Moore’s Law Is Dead.

За його даними, Sony нарешті взялася за розробку консолі, яку поки що умовно називають PlayStation Vita 2, хоча навряд чи вона так називатиметься, враховуючи репутацію оригінальної Vita.

Як би там не було, проект знаходиться на ранній стадії, тож найближчим часом подібний пристрій не вийде, та й загалом є шанс, що його можуть відзначити. Однак, враховуючи зростаючу популярність портативних консолей та успіх Nintendo Switch і Steam Deck, цілком можливо, що Sony не згорне з шляху.

Повідомляється, що зараз проект передбачає наявність гібридного процесора AMD на основі невідомих архітектур, але вже відомо, що заплановано iGPU з 18 блоками CU, тобто 1152 потоковими процесорами, з частотою 1,8 ГГц. Для порівняння: у PS5 – 36 блоків CU, а у найкращих поточних портативних консолей на основі Ryzen 7000 – 12 блоків CU. При цьому Vita 2 явно матиме в основі графічне ядро не на архітектурі RDNA 3, а RDNA 4 або RDNA 5, так як вийде приставка далеко не зараз. Тому якось прогнозувати рівень продуктивності безглуздо. Але повідомляється, що консоль зможе запускати ігри з PS4, на що продуктивності вистачить, а також ігри з PS5, але останні доведеться адаптувати.
Приставку нібито готують у рамках лінійки PS6, а це означає, що, на жаль, вийде вона приблизно в той же час, тобто в кращому випадку в 2026 році, а ймовірніше, що в 2027 або навіть 2028. Втім, можливо, Sony передумає та випустить Vita 2 раніше.

Please wait...
0
0 Комментарий
guest

Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Наверх