США повністю заборонили Intel і Qualcomm продавати Huawei будь-які чіпи

Отже, це сталося. У США вирішили, що Huawei більше не має отримувати сучасні процесори Intel та чіпи Qualcomm.

Huawei давно знаходиться під санкціями, але дещо їй все ж таки дозволено. Точніше, дозволено американським компаніям щодо співпраці з Huawei. Зокрема, ще за Трампа Intel отримала ліцензію на продаж Huawei своїх процесорів. Що цікаво, AMD її чомусь не отримала. А ще Qualcomm весь цей час продавала Huawei чіпи Snapdragon, але з відключеним модемом 5G.

Тепер все — ліцензії відкликані. У Intel вона і так мала закінчитися цього року, а ось про Qualcomm я таких даних не знайшов. Але в будь-якому випадку крамничка прикрита. Що це означає для Huawei? Ну смартфонів компанія випускає не особливо багато, частина з них спирається на SoC Kirin. Можливо Huawei перейде на MediaTek. 5G там доступно все одно не буде, але це не особливо велика проблема для більшості.

А ось із Intel складніше. Huawei просто нічим хоча б умовно повноцінно замінити ці процесори. У AMD ліцензії не було, і нову ніхто не дасть. А більше немає нікого. Так, Huawei має власні процесори Arm, вона може купувати інші чіпи Arm, але для Windows все це дуже спірні рішення. Хоча зараз, звичайно, Microsoft активно намагатиметься розвивати цей напрямок, але нові чіпи Snapdragon X Elite/Plus для Huawei все одно під забороною, а інші й близько не дають такої продуктивності. При цьому ноутбуки Huawei і загалом були відмінними, і продавалися на глобальному ринку. А тепер все це прикриють.

Що кумедно, рухи почалися, коли Huawei анонсувала новий MateBook X Pro на Core Ultra. Тоді хтось у США заявив, що це дивно, що Huawei під санкціями отримала найновіші процесори Intel. MateBook X Pro навіть у Європі анонсували, але тепер зрозуміло, що продавати їх будуть лише доти, поки Huawei має запаси процесорів. А вони навряд чи дуже великі.

Please wait...
Теги: , , , , , , , , , ,
0
0 Комментарий
guest

Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Наверх

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: