Таких смартфонів ринок не бачив уже багато років. OnePlus Nord 4 отримав суцільнометалевий корпус

Пару тижнів тому компанія OnePlus представила унікальний смартфон, унікальність якого пройшла повз багато ЗМІ. Ми одразу про нього не розповіли, але це явно варто зробити.

Nord 4 на перший погляд є просто логічним розвитком лінійки. Потужна платформа, покращені камери, середня ціна. Але є одне але, яке я спочатку навіть не повірив.

Nord 4 металевий. Ні, я не про металеву рамку. Він повністю металевий. Ось як раніше, як за старих добрих часів. Тут суцільнометалевий корпус-човник, в який укладено всі компоненти, і зверху це прикрито кришкою-екраном. Як iPhone 7, Xiaomi Mi A1 і HTC One M7/M8 та багато інших класних апаратів минулого.

Наскільки я знаю, жодного такого смартфона за останні роки на ринок не виходило. Виробники масово перейшли на бутерброди зі скла та металу та забули технології минулого. Звичайно, більшості користувачів загалом все одно, з чого там зроблено смартфон. Але, наприклад, мені було дуже приємно тримати тонкі бруски з металу тих років. Що стосується решти, виділити можна хіба що дизайн. Лінійка Nord їм ніколи не блищала, а тут заморочилися.

Щодо параметрів, моделі Nord завжди були досить потужними. Новинка не виняток, адже в основі лежить Snapdragon 7 Plus Gen 3, яка набирає в AnTuTu близько 1,5 млн балів. Також у апарата 12 або 16 ГБ ОЗУ та 256 або 512 ГБ флеш-пам’яті.

Смартфон оснащений екраном AMOLED діагоналлю 6,74 дюйми з роздільною здатністю 2772 х 1240 пікселів, кадровою частотою 120 Гц, ШІМ з частотою 2160 Гц і піковою яскравістю 2150 ніт.

Основна камера спирається на 50-мегапіксельний датчик Sony LYTIA оптичного формату 1/1,95 дюйми. Оптична стабілізація є. Друга камера – надширококутна роздільною здатністю 8 Мп. Також Nord 4 оснащений акумулятором ємністю 5500 мА·год із підтримкою зарядки потужністю 100 Вт, але в комплекті ЗУ не поставляється. Фізичний перемикач режимів звуку на мiсцi.

OnePlus пообіцяла чотири оновлення Android та шість років оновлень безпеки. В Індії новинка стартує із 400 доларів за версію 12/256 ГБ, а в Європі ціна починається від 520 євро. Тобто нова модель дещо дорожча Nord 3, але й краще багато в чому.

Please wait...
Теги: , , , , , , , ,
0
1 Комментарий
Сначала Новые
Сначала Старые Популярные
guest

Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Игорь Феклистов
Игорь Феклистов
1 месяц назад

Ну все як зазвичай з OnePlus – впреться у софтверну складову. Якщо цього разу BBK не наплужить із ОС, то можна сміливо купувати батькам ка пару-трійку років. Бо у сучасному світі реально не розумію, навіщо купувати бодай щось, окрім iPhone

Please wait...
Наверх