Угода Activision Blizzard і Microsoft нарешті закрита

Угода Activision Blizzard і Microsoft закрита. Глава Microsoft Gaming та підрозділу Xbox Філ Спенсер оголосив, що Activision тепер є частиною Xbox Game Studios.
Про угоду було оголошено ще у січні 2022 року, однак у початкові терміни її не закрили. Цьому активно заважала Sony, а також спочатку проти був британський регулятор. Однак Microsoft вдалося вирішити всі проблеми та закрити угоду.

Нагадаємо, покупка Activision Blizzard обійшлася Microsoft в дуже значні 68,7 млрд доларів, що зробило цю угоду найбільшою в індустрії відеоігор, і, цілком імовірно, вона залишатиметься такою досить довго. Крім того, це найбільше придбання Microsoft, що досить цікаво з огляду на те, що в першу чергу це зовсім не ігрова компанія.

Разом з Activision Blizzard під Microsoft перейшли всі франшизи першої компанії. А це Warcraft, Diablo, Overwatch, Candy Crush та багато іншого. Само собою, насамперед це серія Call of Duty, яка приносить своїм творцям дуже багато грошей. Щоб задобрити регуляторів Microsoft, довелося укласти з рядом компаній угоди, які передбачають, що ігри Call of Duty виходитимуть на чужих платформах наступні 10 років.

Тепер, коли угода завершена, не варто очікувати, що всі ігри Activision Blizzard відразу потраплять у підписку Game Pass. Особливо це сподобалося б активним гравцям Call of Duty. Однак у найближчому майбутньому iгри компанії почнуть потрапляти в передплатний сервіс, хоча поки подробиць щодо цього немає. Як мінімум Modern Warfare 3 та Diablo IV точно не з’являться там до кінця поточного року.

Please wait...
0
0 Комментарий
guest

Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Наверх

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: