В iPhone 16 дійсно акумулятор випадає після подачі напруги, а ось 45-ватної зарядки немає і в помині

Фахівці iFixit розібрали новий iPhone 16 і підтвердили нещодавні чутки про те, що Apple використала нову технологію акумулятора, що вистрілюється.

Днями перші розбирання показали, що базові iPhone 16 і 16 Plus мають звичайні батареї, а 16 Pro і Pro Max – металеві. Точніше, в металевих корпусах. Ще до анонсу були чутки, що металеві корпуси потрібні для того, щоб реалізувати цікаву технологію. Нібито можна буде подати невеликий електричний розряд, і батарея начебто вистрілить з корпусу. Звичайно, не в прямому сенсі. Просто сама трохи виштовхне себе з корпусу, що спростить процес розбирання. Так ось, виявилося, що ця технологія реалізована навіть у базових iPhone, і металеві батареї тут не потрібні.

Секрет криється в новому клеї. Сама батарея нікуди не вистрілюється. Але цей самий клей при подачі напруги втрачає свої зчіплювальні властивості, і акумулятор дуже легко виймається. Все настільки круто, що, якщо перевернути смартфон і потім подати напругу, акумулятор просто випаде сам. Загалом, дуже крута ідея, за яку, мабуть, ми повинні знову подякувати Євросоюзу, тому що він посилює норми ремонту мобільних пристроїв.

Загалом за підсумком iFixit поставили iPhone 16 аж 7 балів за ремонтопридатність, і це рекорд для айфонів. Та й загалом для сучасного флагмана це дуже добре.

А ось що не добре, так це потужність зарядки. Ймовірно, ви чули, що нові iPhone 16 Pro підтримують 45-ватну зарядку. Так оце, в реальності ніяких 45 Вт немає. У піку потужність може досягати приблизно 40 Вт, але в середньому все одно все так само, як у минулому поколінні. Тобто умовні й усереднені 27 Вт і понад півтори години на зарядку до 100%.

Please wait...
Теги: , , , , , ,
0
0 Комментарий
guest

Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Наверх