Все, нейромережі вже навчилися створювати цілі відео. Вітайте OpenAI Sora

OpenAI представила нову нейромережу під назвою Sora, яка вміє створювати цілі відео за текстовим описом. І це схоже на чергову революцію у розвитку AI.

Sora – це дифузійна модель, яка здатна “створювати складні сцени з кількома персонажами, певними типами руху та точними деталями об’єкта та фону”. На сайті проекту сказано, що модель вміє розуміти підказки та знає, як поводяться різні об’єкти у фізичному світі.

Що важливо, то це той факт, що Sora генерує ціле відео відразу, а не покадрово. Це допомагає уникнути того, що було проблемою при використанні інших підходів, – зміни об’єкта під час руху або переміщення камери.

Sora поки що на стадії розробки, і OpenAI поки не планує робити її широкодоступною. Зокрема, через побоювання щодо безпеки. Зараз компанія, крім іншого, працює над ідеями щодо скорочення можливостей створення контенту, що розпалює ненависть, а також чіткого маркування відео, згенерованого AI.

Втім, вже зараз OpenAI дає доступ до Sora низки художників, дизайнерів та режисерів, щоб отримати відгуки про те, як просувати модель, щоб вона була найкориснішою для творчості.

Насправді, це виглядає просто неймовірно. Швидкість, з якою прогресують такі системи, вражає. Адже лише рік тому воно малювало ось так.

Please wait...
0
0 Комментарий
guest

Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Наверх

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: