Все, ніяких Core i5, Core i9 тощо не буде. Intel змінює назви своїх процесорів

Компанія Intel уперше за 15 років вирішила змінити основні засади іменування своїх процесорів. Тепер ніяких Core i, але будуть Core Ultra.

Компанія розповіла, що вирішила все змінити, тому що на ринок готуються вийти новітні CPU Meteor Lake, які у всьому нові і дуже важливі. Щоправда, не дуже зрозуміло, чи потрібно було міняти назви саме таким чином, бо загалом мало змінили.

 

Загалом тепер ніяких Core i3, Core i5 і так далі. Бренд Core при цьому нікуди не йде, але нас чекають як би дві лінійки: Core 3, Core 5, Core 7 і Core Ultra 5, Core Ultra 7, Core Ultra 9. Зверніть увагу, лінійки перетинаються в п’ятій і сьомій лінії.

Лінійка Core буде базовою, а Core Ultra як би старшою. Але поки що там не все зрозуміло.

Як ділитимуться ці підлінійки цього року, ми вже знаємо. Зокрема, ті нові Meteor Lake, які вийдуть схоже тільки для ноутбуків, будуть в лінійці Core Ultra. Також восени на нас чекають оновлені Raptor Lake Refresh-U, які відноситимуться до звичайних Core. Тут загалом усе зрозуміло: є нова лінійка та стара, які можна поділити. А як буде наступного року? Intel і далі зберігатиме стару лінійку, перекладатиме її у звичайні Core, а нові в Core Ultra? Це спричинить плутанину. Загалом, поки що неясно, але як мінімум все це вже офіційно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Please wait...
0
0 Комментарий
guest

Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Наверх

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: