Якщо ви хочете купити найновіший процесор Intel Core Ultra 3 наступного року, можливо, вам не варто чекати. Це будуть старі CPU з новим ім’ям

Днями ми розписали вам, які нові процесори AMD і Intel вийдуть найближчим часом. Тепер ми маємо нові дані для тих, хто хоче собі купити щось новеньке, але дешеве. Можливо, не варто чекати.

Згідно з свіжими чутками, у лінійці настільних процесорів Arrow Lake не буде нових моделей Core Ultra 3. Це ті, що прийдуть замість Core i3. Ні, самі моделі Core Ultra 3, ясно що будуть. Тільки швидше за все це будуть старі CPU з новими шильдиками.

Нічого нового у цьому немає. Знаєте Core i3-14100? А знаєте, що це просто Core i3-13100, лише з трохи підвищеними частотами? А знаєте, що Core i3-13100 це Core i3-12100 з трохи підвищеними частотами. Тобто Core i3-14100 це розігнаний Core i3-12100. Ті самі чотири великі ядра, ті ж архітектури. Ось цілком може бути так, що новий Core Ultra 3, хоч би як він там називався, можливо, Core Ultra 3 210, буде все ще тим же Core i3-12100/13100/14100, тільки з ще трохи підвищеними частотами. Можливо й інакше. Intel може додати молодшим малі ядра, так що новий Core Ultra 3 буде мати, наприклад, чотири великі і чотири малі ядра. Це буде набагато краще, ніж перший варіант, тільки ядра будуть все ті ж – ще з часів Alder Lake. Якщо що, старші Arrow Lake отримають і нові великі ядра (Lion Cove), і малі (Skymont).

Чи це погано? Ну теоретично так, тому що покупці молодших CPU залишаться на старих технологіях. Але на практиці більшості таких покупців немає жодної справи, що там усередині їхніх процесорів. Якщо Intel справді додасть ядер, то яка більшостi різниця? Аби було цікаво за свої гроші.

Молодші процесори рідко оновлюють і Intel, і AMD просто тому, що це невигідно. Intel у мобільній лінійці пережовує Alder Lake вже по третій раз, а AMD мобільний робить приблизно те саме, а в настільній просто не випускає ніяких нових Ryzen 3 вже кілька років, зате підтримує старі платформи.

Please wait...
Теги: , , , , , , , ,
0
0 Комментарий
guest

Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Наверх