Звичайні телефонні дзвінки рано ховати. Глава Nokia здійснив перший у світі телефонний дзвінок з ефектом присутності

Звичайні телефонні дзвінки, які багато хто вважає атавізмом, але це зовсім не так, незабаром можуть суттєво переважити. Генеральний директор компанії Nokia Пекка Лундмарк днями здійснив перший у світі телефонний дзвінок immersive voice and audio call. Так його назвала сама Nokia. Ця подія є найбільшим проривом у сфері живих голосових дзвінків в реальному часі з моменту появи монофонічної телефонії.

Лундмарк провів аудіо- та відеоконференцію зі Стефанем Ліндстремом, главою напрямку цифровізації та нових технологій у Фінляндії. Дзвінок було здійснено у звичайних стільникових мережах 5G, що дуже важливо.

В мобільних телефонах аудіо зазвичай є монофонічним. Як зазначає Nokia, завдяки новій технології покращується якість дзвінка, з’явиться просторове звучання, створюючи враження, що співрозмовники знаходяться поряд. Новий формат не потребує спеціального обладнання: технологія працює з використанням кількох мікрофонів, які вже є у більшості сучасних смартфонів.

Технологія кодеку IVAS (Immersive Voice and Audio Services) забезпечує передачу об’ємного звуку на смартфони, планшети чи комп’ютери. Впровадження цієї розробки в світовий стандарт стане ключем к забезпеченню взаємодії між провайдерами стільникового зв’язку, виробниками чіпсетів та мобільних пристроїв, роблячи зв’язок з ефектом присутності доступним для всіх. Стандарт кодека 3GPP IVAS був розроблений консорціумом із 13 компаній у рамках суспільної співпраці з кодеку IVAS. Nokia була лідером у цих зусиллях стандартизації і внесла до стандарту основні частини технології, включаючи розробку спеціального формату для смартфонів для стандарту IVAS.

Please wait...
Теги: , , , ,
0
0 Комментарий
guest

Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Наверх