Це найменша зовнішня відеокарта, яку можна носити із собою. Представлена GPD G1

Чим популярнішим стає USB4 та Thunderbolt 3/4, тим більше у користувачів можливостей купити ультрабук для роботи та доповнити його зовнішньою відеокартою для ігор у домашніх умовах. І компанія GPD, яка відома своїми портативними консолями-ноутбуками, представила дуже незвичайну зовнішню відеокарту з лаконічною назвою G1.

Зараз G1 вже є на Indiegogo, а потім з’явиться в роздріб. Це найкомпактніша у світі зовнішня відеокарта, яку за бажанням цілком легко можна взяти з собою. Звичайно, можна подумати, що простіше купити ноутбук з дискретним GPU і не мучитися, але в деяких випадках саме формат G1 може бути найоптимальнішим.

Технічно це мобільна Radeon RX 7600M XT, яка майже аналогічна настільній RX 7600. Тобто це непоганий рівень продуктивності для Full HD в будь-якій сучасній грі, хіба що з трасуванням променів доведеться розлучитися. При цьому, якщо зазвичай зовнішня відеокарта – це великий блок розміром з немаленький міні-ПК, то в даному випадку йдеться про габарити 225 х 111 х 29,8 мм при масі 920 г. При цьому всередині і GPU, і блок живлення аж на 240 Вт.

Підключається до ПК це все за допомогою USB4 чи Thunderbolt 3/4, або фірмовим Oculink з пропускною здатністю 63 Гбіт/с, але це для ПК GPD. Загалом універсальний продукт.

Крім того, тут є порти USB4, USB 3.2(x3), DisplayPort 1.4a(x2), HDMI 2.1 та слот для карток SD. Проблема лише одна: ціна. На Indiegogo новинка коштує 655 доларів, що вже багато, а в роздробі взагалі буде майже 800 доларів. Але за унікальність часто треба платити.

Please wait...
0
0 Комментарий
guest

Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Наверх

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: