Нові процесори Ryzen AI 300 стали першими, хто дав гарбуза Windows 10

Нещодавно компанія AMD представила мобільні процесори Ryzen AI 300. Вони достатньо цікаві з технічного боку, але мають одну важливу деталь, яка не стосується характеристик та залишалася непоміченою до сьогодні. Виявилось, що ці APU не підтримують Windows 10.

Якщо завітаємо на офіційний сайт AMD, то на сторінці того ж Ryzen AI 9 HX 370 в списку ОС, що підтримуються, можна побачити лише Windows 11, Ubuntu і RHEL. Якщо шо, у новітніх Ryzen 9000 у списку є і Windows 10.

Само собою, знайдуться умільці які швидко знайдуть спосіб це обійти, навіть якщо за замовчуванням Windows 10 відмовлятиметься встановлюватися на ПК із новими процесорами AMD. Нагадаємо, Windows 11 офіційно зупинила підтримку досить старих процесорів, але обійти цю заборону не складає труднощів.

В жовтні наступного року Microsoft завершує підтримку Windows 10, тож мабуть це й призвело до такого рішення AMD. Для багатьох користувачів це не важливо, оскільки вони куплять ноутбук вже з Windows 11. Це важливо для корпоративного ринку, де питання підтримки Windows є критичним.

Please wait...
Теги: , , , , , , , ,
0
0 Комментарий
guest

Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Наверх