Nvidia, зупинись! Компанія може випустити GeForce RTX 4090 Ti

Схоже, Nvidia справді може випустити відеокарту GeForce RTX 4090 Ti. Інформація про неї з’являлася в Мережі не раз, є фотографії системи охолодження, але цього разу поділилося даними надійне джерело.

Згідно з його інформацією, RTX 4090 Ti отримає GPU з 18176 ядрами CUDA і 96 МБ кеш-пам’яті другого рівня. Також карту оснастять 24 ГБ пам’яті GDDR6X із частотою 24 ГГц, а значення TBP складе близько 600 Вт. Тобто така собі розблокована версія RTX 4090 на максималках.

Враховуючи різницю у кількості ядер CUDA у 11%, приріст продуктивності може бути досить відчутним. При цьому архітектура Ada Lovelace вже довела свою енергоефективність, тому реальне споживання навряд чи складе 600 Вт, якщо Nvidia не вирішить ще й частоти підняти до межі.

Щоправда, не дуже зрозуміло, навіщо взагалі потрібна така відеокарта. Судячи з усього, у AMD з RX 7900 щось пішло не так, і карти вийшли гірше за очікування компанії. Конкуренцію для RTX 4090 вони не складають навіть близько, тому Nvidia особливо і нема чого випускати ще більш монструозну карту, яка до того ж коштуватиме ще більше.

Please wait...
Теги: , , ,
0
0 Комментарий
guest

Межтекстовые Отзывы
Посмотреть все комментарии
Наверх

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: